Moodle

Het open source leermanagementsysteem Moodle

Moodle is het meest gebruikte open source leermanagementsysteem ter wereld. Vele miljoenen gebruikers maken er dagelijks gebruik van om online te leren en  docenten volgen studenten in hun leerproces. De gebruikersvriendelijkheid gecombineerd met de vele (digitaal) didactische mogelijkheden, maken Moodle tot een krachtig leersysteem om e-learning mee te faciliteren.

De onderwijskundige visie van Moodle is gebaseerd op het sociaal constructivisme, wat ook de basis is onder het competentiegerichte opleiden en het nieuwe leren.

Het woord Moodle was oorspronkelijk een acroniem voor Modular Object-Oriented Dynamic Learning Environment, wat vooral nuttig is voor programmeurs en pedagogen. Het is ook een werkwoord dat het proces van iets lui overpeinzen beschrijft, dingen doen wanneer het je overkomt dat je ze moet doen en leuk filosoferen dat dikwijls leidt tot inzicht en creativiteit. Wie Moodle gebruikt is een Moodler.

Belangrijkste verbeteringen in Moodle 3.5

  • Veel verbeteringen qua user experience, snelheid en grafische vormgeving
  • Verbetering voor het afspelen van embedded video’s van Vimeo
  • Meer controle voor sitebeheerders hoe de app wordt gebruikt (oa. het uitschakelen van de offline modus en het downloaden van complete cursussen)
  • Verbeteringen van de resultaten van de keuze module
  • Nieuw cursusdashboard met ondersteuning van cursusafbeeldingen

Bekijk ons overzicht ‘Functionaliteit per Moodle versie‘.


Hoe maakt Avetica e-learning bereikbaar?

Door met een sterke onderwijskundige visie onze klanten te inspireren.