Moodle LMS

Wat is het leermanagementsysteem Moodle?

Moodle is wereldwijd het meest gebruikte leermanagementsysteem (lms). Dit open source lms wordt door meer dan honderd miljoen studenten en docenten gebruikt voor het online leren. De software van Moodle wordt onderhouden door Moodle HQ, lokale partners en de sterke Moodle community.

Waarom is Moodle zo populair?

  1. Flexibel, modulair en open source
    De letters van het woord Moodle staan voor Modular Object-Oriented Dynamic Learning Environment. Door de modulaire opbouw kan je Moodle op maat inrichten zodat deze goed aansluit bij de visie, eisen en wensen van jouw organisatie. Voor het gebruik van open source software betaalt u geen licentiekosten wat u een direct kostenvoordeel oplevert.
  2. Krachtige leermodules
    De leerpsychologie van Moodle vindt haar oorsprong in het sociaal-constructivisme. De gehele structuur, opbouw en functionaliteit van de leeractiviteiten is opgezet vanuit deze visie op leren. Ook nieuwe vormen van opleiden en onderwijs zoals het nieuwe leren, competentiegericht opleiden, projectgestuurd onderwijs en authentiek leren hebben het sociaal-constructivisme als basis. Gebruik ook de vele plugins uit de Moodle community om een krachtige leeromgeving aan te bieden.
  3. Veilige en sterke community
    Moodle hanteert een helder releasebeleid met twee nieuwe versies per jaar en zes updates per jaar. Ook was Moodle als een van de eersten leermanagementsystemen volledig AVG/GDPR-proof. De sterke community helpt Moodle HQ met het melden en doorvoeren van verbeteringen en bugfixes. Daarnaast zijn er vele fora waar gebruikers elkaar helpen. Moodle heeft veel functionaliteit en er zijn veel plugins (>1600) die nog aanvullende functionaliteit bieden.

Waarom kiezen voor een Premium Moodle Partner zoals Avetica?

Alleen Premium Moodle Partners beschikken over ruim voldoende expertise om uw Moodle site te hosten, te implementeren en u jarenlang goede begeleiding te bieden die nodig is om een succes te maken van uw leeromgeving. Avetica heeft aantoonbare Moodle expertise sinds 2004 en is niet voor niets Premium Moodle Partner. Ook hebben wij de ISO 9001 & 27001 certificaten en een ISAE 3000 type II rapportage.

Welke services biedt Avetica aan?

Avetica wil u ontzorgen op technisch gebied en uw organisatie verder helpen bij het online leren. Daar zijn we experts in. Wij zorgen voor veilige hosting, gedegen implementaties met veel kennisoverdracht en goed support. Ook delen we regelmatig onze expertise zodat u Moodle zo goed mogelijk kan inzetten voor uw opleidingsdoeleinden.

Verzoek tot demo Moodle

Ben je geïnteresseerd en wil je Moodle in werking zien? Vul dan je gegevens in. Wij nemen contact op om een demonstratie te plannen.


Hoe maakt Avetica e-learning bereikbaar?

Door expertise van ICT en online leren te combineren.