Integraties met Moodle

In een IT-landschap van een organisatie is het vaak de wens om Moodle (Workplace) te integreren met bestaande applicaties. Op deze pagina beschrijven we een aantal veel gebruikte koppelingen.

OAuth 2.0

OAuth2 staat voor Open Authorization en is dé open standaard voor authenticatie en autorisatie in webapplicaties.

OAuth 2.0 is standaard functionaliteit

SAML 2.0

SAML staat voor Security Assertion Markup Language en is een standaard voor authenticatie en autorisatie in webapplicaties.

SAML 2.0 is als community plugin te installeren


LTI

LTI staat voor Learning Tools Interoperability. Het is bedoeld om externe content af te spelen waarbij de resultaten worden bijgewerkt in Moodle. Ook kan Moodle als LTI-provider om voor andere LMS-en de provider te zijn van e-learning content.

LTI is standaard functionaliteit.

PE-online

Aanbieders van content moeten voor professionals uit de gezondheidszorg zorgen dat hun Permanente-educatie punten (PE punten) zijn bijgeschreven in PE-online. Avetica heeft deze integratie gerealiseerd zodat het u veel handmatige handelingen scheelt.

PE-online is een Avetica plugin


Webservices / API’s

Moodle beschikt over een uitgebreide set van webservices (API’s) om realtime uw eigen applicaties te koppelen aan Moodle. Koppel bijvoorbeeld uw HRM-systeem of CRM-applicatie via webservices aan Moodle om alle stamgegevens up-to-date in Moodle te hebben.

Webservices zijn standaard functionaliteit

Google Analytics

Google Analytics is een analysetool van Google om statistieken over bezoek en gebruik van sites te verzamelen. Binnen Moodle kan gemakkelijk de codes ingesteld zodat u gedetailleerde gegevens kan verzamelen over gebruik, gemiddelde tijd, pagina’s, gebruikte browsers, etc.

Google Analytics is standaard functionaliteit