Integraties met Moodle

In een IT-landschap van een organisatie is het vaak de wens om Moodle LMS / Workplace te integreren met bestaande applicaties en externe content. Op deze pagina beschrijven we een aantal veel gebruikte koppelingen.

OAuth 2.0

OAuth2 staat voor Open Authorization en is dé open standaard voor authenticatie en autorisatie in webapplicaties.

OAuth 2.0 is standaard functionaliteit

SAML 2.0

SAML staat voor Security Assertion Markup Language en is een standaard voor authenticatie en autorisatie in webapplicaties.

SAML 2.0 is als community plugin te installeren

LTI

LTI staat voor Learning Tools Interoperability. Het is bedoeld om externe content af te spelen waarbij de resultaten worden bijgewerkt in Moodle. Ook kan Moodle als LTI-provider om voor andere LMS-en de provider te zijn van e-learning content.

LTI is standaard functionaliteit.

PE-online

Aanbieders van content moeten voor professionals uit de gezondheidszorg zorgen dat hun Permanente-educatie punten (PE punten) zijn bijgeschreven in PE-online. Avetica heeft deze integratie gerealiseerd zodat het u veel handmatige handelingen scheelt.

PE-online is een Avetica plugin

Webservices / API’s

Moodle beschikt over een uitgebreide set van webservices (API’s) om realtime uw eigen applicaties te koppelen aan Moodle. Koppel bijvoorbeeld uw HRM-systeem of CRM-applicatie via webservices aan Moodle om alle stamgegevens up-to-date in Moodle te hebben.

Webservices zijn standaard functionaliteit

Google Analytics

Google Analytics is een analysetool van Google om statistieken over bezoek en gebruik van sites te verzamelen. Binnen Moodle kan gemakkelijk de codes ingesteld zodat u gedetailleerde gegevens kan verzamelen over gebruik, gemiddelde tijd, pagina’s, gebruikte browsers, etc.

Google Analytics is standaard functionaliteit

Coachview

Beheer je inschrijvingen, wachtrijen, lokalen en docenten met een flexibel en modulair cursusadministratiesysteem. Met Coachview heb je de kracht van een goed administratief systeem en met een integratie naar Moodle. Cursusresultaten worden weer teruggestuurd naar Coachview.

Voor meer informatie over Coachview kunt u contact opnemen met Coachview.net.

BigBlueButton

Vanuit een Moodle cursus direct een webinar of virtual classroom opstarten. Met het open source webconferentiesysteem BigBlueButton kan je dit makkelijk realiseren. Deel je webcam en je scherm, geef online presentaties en creëer breakout rooms en bekijk opnames later terug.

BigBlueButton is aparte dienstverlening en via Avetica verkrijgbaar

AG5

Met de integratie AG5 en Moodle worden alle e-learning modules automatisch ondergebracht in de AG5 kwalificatie bibliotheek. Koppel daarna de juiste e-Learning kwalificatie aan de juiste rol. Zodra medewerker een e-learning in Moodle heeft afgerond, wordt automatisch het resultaat in de persoon portfolio bijgewerkt in AG5.

Voor meer informatie over AG5 kunt u contact opnemen met AG5.

Experience API (xAPI)

De Experience API is een internationaal protocol waarmee leerinhoud en leersystemen met elkaar kunnen praten op een manier die alle soorten leerervaringen registreert en volgt. Leerervaringen worden vastgelegd in een Learning Record Store.

De functionaliteit van xAPI is beschikbaar via community plugins.

RemindoToets

RemindoToets is een toets- en examinering platform van Paragin. Vanuit Moodle Workplace is een koppeling ontwikkeld zodat vanuit een cursus direct een toets van Remindo opgestart kan worden.

Meer informatie over aanleiding en werking van de koppeling kunt u lezen in deze blog.

E-portfolio’s Reconcept en Vrest

Met de portfoliosystemen Reconcept en Vrest is er uitvan Moodle Workplace een koppeling gerealiseerd. Behaalde bewijslast en certificaten kunnen door de deelnemers zelf naar hun eigen e-portfolio worden gestuurd.

Meer informatie over aanleiding en werking van de koppeling kunt u lezen in deze blog.

Moodle Integratie Partners

Er zijn diverse diensten waarvoor een goede integratie aanwezig is in Moodle. Deze Moodle Integratie Partners zorgen voor een naadloze koppeling vanuit Moodle naar de betreffende dienst.

Alle Moodle Integratie Partners kan je vinden op moodle.com/certified-integrations.

Hand click
Nieuws en tips over Moodle

Ontvang van elke blog die wij schrijven een notificatie op je e-mailadres, zodat je goed op de hoogte blijft over Moodle.
Afmelden is altijd mogelijk.

Voeg je bij 1.857 andere abonnees