PE-online integratie

De uitdaging van een kwaliteitsregister

Aanbieders van permanente educatie zijn verplicht om de behaalde punten te registeren, bijvoorbeeld bij PE-online. Dit registratiesysteem van Xaurum wordt landelijk gebruikt om het proces van kwaliteitsborging te beheren, met als doel om de kwaliteit van medewerkers te monitoren.

De uitdaging is voor de aanbieder om alle gegevens van de deelnemers te verkrijgen, te administreren en in te voeren bij PE-online. Dit intensieve administratieve proces is de aanleiding geweest voor Avetica om een effectieve oplossing te ontwikkelen.

Hoe werkt PE-online integratie met Moodle?

De integratie van PE-online is door Avetica ontwikkeld als een extra plugin in Moodle. De deelnemer kan zelf in de cursus haar eigen registratienummer invoeren van de eigen beroepsorganisatie. Hiervoor maken we gebruik van de plugin Mijn accreditatie. Na voltooiing van de cursus worden de PE-punten automatisch doorgestuurd aan PE-online.

Wat moet de aanbieder nog doen? De aanbieder van permanente educatie bepaalt per Moodle cursus het aantal punten en voert de unieke registratiecode en de begin/einddata in.

In de plugin zit ook een zoekfunctie om snel bij vragen van deelnemers te zoeken op registratienummer. Tevens kan de Moodle beheerders de logs bekijken van de verwerkte en nog niet verwerkte puntenregistratie.

Beroepsgroepen

De meeste beroepsgroepen die werken met PE-online komen uit de medische sector. Zie ook deze lijst met deelnemende beroepsgroepen. Daarnaast werkt onze integratie ook bij Koninklijke Notariële Beroepsorganisatie (KNB) en in de toekomst zullen meerdere beroepsgroepen en sectoren volgen.

Meer weten?

Neem contact met ons op om de mogelijkheden van de integratie van PE-online in Moodle te bespreken.

Hand click
Nieuws en tips over Moodle

Ontvang van elke blog die wij schrijven een notificatie op je e-mailadres, zodat je goed op de hoogte blijft over Moodle.
Afmelden is altijd mogelijk.

Voeg je bij 1.888 andere abonnees