Moodle add’ons

Wat wil je weten over Moodle op maat?

Hoe kan ik Moodle uitbreiden en koppelen?

Kan ik Moodle uitbreiden en koppelen met andere systemen?

Moodle kan je koppelen met andere systemen om data uit te wisselen. Hiermee voorkom je handwerk, fouten en gedoe.
We hebben een aantal veelvoorkomende opties op een rijtje gezet die we hebben gerealiseerd in samenwerking met onze klanten:

 • Integratie met HR- of CRM-systeem: in deze systemen staan jouw collega’s of cursisten in. Om te voorkomen dat je deze handmatig moet overzetten naar Moodle, is een integratie wenselijk. Op deze manier worden gegevens doorgestuurd naar de webservices (API’s) van Moodle.
 • Webshop: Een bezoeker die een leuke cursus vindt in jouw webshop, wil gelijk beginnen met leren na zijn betaling. Door een webshop te koppelen met Moodle kan je dit bereiken. Ook deze manier van koppelen gaat via de webservices van Moodle.
 • Inloggen via Identity Hub: veel organisaties hebben één centraal punt waar alle medewerkers inloggen en dan alle applicaties kunnen gebruiken zonder opnieuw in te loggen. Dat wordt ‘Single Sign On’ genoemd en jouw gebruikers waarderen deze vorm van gemak. Moodle heeft standaard een aantal authenticatie-methoden die wereldwijd gebruikt worden, zoals OAuth2, OpenID en SAML2.


Voor de techneuten: Moodle heeft 500+ webservices waarop je jouw systeem kan koppelen. Belangrijk om vooraf te bepalen wat het bronsysteem is waar alle data staan en welke data uitgewisseld gaan worden. Technisch gezien kan je dus elke applicatie of systeem koppelen aan Moodle. Wil je meer weten? Op deze pagina vind je beschrijvingen van alle API’s inclusief voorbeelden van code.

Wat zijn de mogelijkheden voor een leeromgeving op maat?

Een leeromgeving geheel afgestemd op jouw situatie en deelnemers. Dat wil iedereen en regelmatig krijgen wij vragen hoe we dit kunnen regelen. Dit is onze standaard aanpak bij zulke vragen voor specifieke wensen:

 1. Standaard functionaliteit Moodle: Eerst kijken we of de wens met standaard functionaliteit van Moodle te realiseren is. Als Moodle Premium Partner kennen wij dit open source leermanagementsysteem het beste en als het eventjes kan, willen we stap 2 of 3 voorkomen.
 2. Community plug-ins: Er zijn 2100+ plug-ins aanwezig die allemaal bepaalde functionaliteit toevoegen. Het enige risico is dat de ontwikkelaar van de community plugin stopt met het onderhouden van de plugin waardoor er geen verbeteringen meer worden doorgevoerd en ook de plugin niet meer wordt aangepast aan nieuwe Moodle versies.
 3. Maatwerk plug-ins: als laatste stap is het altijd mogelijk om een plugin met extra functionaliteit te laten bouwen door Avetica. Op basis van jouw specificaties en wensen ontwikkelen wij de plugin en installeren deze in jouw Moodle site. De kosten voor de ontwikkeling en onderhoud van de plugin zijn voor jouw organisatie.

Wat is een Moodle plug-in?

Een plug-in is een stukje functionaliteit met een bepaald doel. Moodle bestaat standaard al uit honderden plug-ins zoals toetsen, forum, opdrachten inleveren en interactieve video’s. Maar je kan ook andere plug-ins erbij zetten. Vergelijk dit met je mobiele telefoon waar standaard al veel apps op staan maar je nog andere apps erbij kan installeren. Populaire plug-ins bij onze klanten zijn het cursusformat Tiles en de activiteit Hot Question voor integratie tussen klassikaal en online leren.

 

Welke externe tools kunnen via Avetica besteld worden?

Avetica werkt samen met een aantal Moodle Integration Partners. Dit zijn bedrijven die applicaties aanbieden die naadloos integreren in Moodle. Hiermee heb jij als klant een duurzame oplossing in jouw leeromgeving.

Via Avetica kan je onderstaande producten afnemen:

 1. BigBlueButton als tool voor virtual classroom / web conferencing
 2. Poodll voor geavanceerd taalonderwijs
 3. Readspeaker voor tekst-naar-spraak oplossing
 4. Brickfield, voor betere toegankelijkheid van je leercontent

Welke extra plug-ins biedt Avetica zelf aan?

Avetica ontwikkelt in eigen beheer extra functionaliteit in Moodle. Wij willen hiermee extra waarde toevoegen voor het onderwijsinhoudelijke en organisatorische gebruik van Moodle. Hieronder hebben we de lijst opgenomen van onze Moodle add’ons. 

 • Moodle webapp voor snelle toegang op mobiele telefoons inclusief Single Sign On (SSO)
 • PE-online voor het registeren van PE-punten bij Xaurum / Gaia
 • 360 graden feedback voor het vragen van feedback respondenten binnen en buiten Moodle
 • Voucher module voor het toegaan verlenen aan deelnemer die je nog niet kent.
 • Course Payments voor het aanbieden van betaalde cursussen
Hand click
Nieuws en tips over Moodle

Ontvang van elke blog die wij schrijven een notificatie op je e-mailadres, zodat je goed op de hoogte blijft over Moodle.
Afmelden is altijd mogelijk.

Voeg je bij 1.868 andere abonnees