Moodle webapp

Gun jouw deelnemers het gemak van mobiel inloggen in Moodle. Je regelt het met de Avetica Moodle webapp

Moodle webapp

Het gebruik van mobiele telefoon blijft toenemen en die trend zien wij ook bij gebruikers van Moodle. Er is een reguliere (Branded) Moodle App en wij vinden dat deze meer nadelen heeft dan voordelen. Avetica heeft daarom in eigen beheer een Moodle webapp ontwikkeld, ook wel Progressive Web App (PWA) genoemd. De Moodle webapp sluit naadloos aan bij de vernieuwde UX in Moodle 4.x.

Met de Moodle webapp geef je jouw Moodle gebruikers de ervaring van een app zodat het online leren nog leuker en makkelijker wordt.

Moodle webapp - icon
Moodle webapp - learning activity

Voordelen en beperkingen

Elke nieuwe toepassing kent voordelen en er zijn ook beperkingen. Daarom onderstaand overzicht.

Voordelen

In de (branded) Moodle app heb je geen mogelijkheid om additionele plugins te gebruiken. Alle community en eigen ontwikkelde plugins worden niet getoond. 

Dit probleem heb je niet met de Moodle webapp. Alle plugins werken net zoals in de browser van je computer of laptop. De weergave van de functionaliteit zal aangepast worden aan de afmetingen van het scherm. 

Webapps zijn via de browser beschikbaar. Installatie via een appstore is niet mogelijk. Afhankelijkheid van de regels van de appstores zijn er niet.

Ook zit de gebruiker niet met updates, want de applicatie draait op de webserver.

De gebruiker stelt eenmalig per device een snelkoppeling in. Hiermee krijgt de gebruiker een icon van de webapp op de telefoon of tablet. 

Door het klikken op het app icon op je telefoon of tablet ben je gelijk ingelogd in Moodle. Middels een token beheert de gebruiker zelf welke devices geregistreerd zijn om in te loggen.

Beperkingen

De Moodle webapp ondersteunt geen push notifications. Verwacht dus geen meldingen op je scherm van je telefoon of tablet.

Omdat deze toepassing volledig werkt in de browser is er altijd internetverbinding nodig. Er is geen mogelijkheid om content offline te downloaden en te synchroniseren als je weer verbinding hebt met het internet. Gelukkig hebben we hier in het westen vrijwel overal goede (mobiele) internetverbindingen.

Is offline content een eis vanuit jouw organisatie? Kijk dan naar de reguliere Moodle app.

Snel aan de slag

Met de Moodle webapp kan je morgen al aan de slag. Wij zorgen voor de installatie in jouw Moodle site. Samen doorlopen we de instellingen zodat je zelf de kleuren en iconen kan bepalen en beheren.

Gebruik je Moodle Workplace, dan hebben we goed nieuws. Stel per tenant in of de Moodle webapp gebruikt mag worden en wat de kleuren en iconen zijn.

Abonnement Moodle webapp

Avetica biedt de Moodle webapp aan als abonnement voor haar hostingklanten. Voor een vast bedrag per jaar zorgen wij dat de webapp up-to-date blijft en bieden wij support.

Neem contact op met Avetica als je meer informatie of een demo wil.

Hand click
Nieuws en tips over Moodle

Ontvang van elke blog die wij schrijven een notificatie op je e-mailadres, zodat je goed op de hoogte blijft over Moodle.
Afmelden is altijd mogelijk.

Voeg je bij 1.882 andere abonnees