Moodle app

Leer overal en altijd met Moodle app

Met de Moodle app kan je overal en altijd verder leren. Het is een veelgevraagde functionaliteit maar er komt meer bij kijken dan je vooraf zou bedenken. Wie gaan gebruik maken van de app en hoe stabiel is hun internetverbinding? Is de cursus geoptimaliseerd voor gebruik op een mobiel device?  Worden er community plugins gebruikt die wel in de browser maar niet in de app getoond worden? Avetica wil meedenken in deze zoektocht. 

Probeer eerst zelf de Moodle app uit want dan weet je beter of je de app gaat aanbieden aan jouw gebruikers. Sitebeheerders vinden op deze documentatiepagina meer over  hoe ze Moodle moeten instellen voor gebruik van deze app. Via deze link vind je de diverse App stores.

Heeft Moodle een eigen app en kan deze in mijn huisstijl komen?

Ja, dit is mogelijk. We sommen de mogelijkheden op met voor- en nadelen.

  • App voor Moodle LMS: deze app kan je gratis downloaden voor Android en iOS. Nadeel is dat deze app geen community- of maatwerk plug-ins ondersteunt. Qua logo en kleuren kan je niets instellen.
  • App in jouw huisstijl voor Moodle LMS: deze app wordt ontwikkeld in jouw huisstijl en daar betaal je eenmalig en jaarlijks een flink bedrag voor. Je kan geen community- of maatwerk plug-ins in de app gebruiken.
  • App voor Moodle Workplace: deze app kan je gratis downloaden voor Android en iOS. Nadeel is dat deze app geen community- of maatwerk plug-ins ondersteunt. Qua logo en kleuren kan je niets instellen.
  • App in jouw huisstijl voor Moodle Workplace: deze app wordt ontwikkeld in jouw huisstijl en daar betaal je eenmalig en jaarlijks een flink bedrag voor. Je kan geen community- of maatwerk plug-ins in de app gebruiken.
  • Avetica Moodle Webapp: deze webapp maakt gebruik van de browser van jouw mobiele telefoon. Je kan gewoon community- of maatwerk plug-ins in de app gebruiken. Jouw Moodle site wordt hetzelfde getoond als in de browser op jouw computer. Heb je daar een thema in jouw huisstijl, dan zie je deze ook in je mobiele browser. Voor het onderhoud van deze webapp brengt Avetica een jaarlijks bedrag in rekening.

4 licentiemodellen

De Moodle LMS app is beschikbaar in 4 verschillende licentiemodellen, te weten: Free, Pro, Premium & Branded Moodle app. Bekijk het overzicht van functionaliteit en de verschillen op de speciale productiepagina van Moodle app.

Voordeel voor klanten van Moodle Partner

Wordt jouw Moodle site gehost door een gecertificeerde Moodle Partner zoals Avetica? Dan hebben we goed nieuws, de licentiemodellen Pro en Premium zijn gratis. Neem contact met ons op om dit gratis abonnement af te sluiten.

Moodle app

Moodle Workplace app

Voor Moodle Workplace bestaat er ook een speciale app met de verschillende abonnementen. De prijzen en functionaliteit zijn hetzelfde als voor de Moodle LMS app.

Moodle in jouw huisstijl

De ‘Branded Moodle App’ (BMA) heeft dezelfde functionaliteit als de gratis versie, alleen wordt de app getoond in de huisstijl van jouw organisatie. Je krijgt tevens inlogmogelijkheden via een QR-code. In onderstaande Engelstalige video wordt de verder toegelicht.

Hand click
Nieuws en tips over Moodle

Ontvang van elke blog die wij schrijven een notificatie op je e-mailadres, zodat je goed op de hoogte blijft over Moodle.
Afmelden is altijd mogelijk.

Voeg je bij 1.868 andere abonnees