Moodle LMS

Moodle LMS is wereldwijd het meest gebruikte open source leermanagementsysteem. De flexibiliteit, de modulaire opbouw en de community plugins bieden cursusontwikkelaars krachtige hulpmiddelen voor het ontwikkelen van een rijke leeromgeving.
Moodle logo

Moodle, de flexibele leeromgeving voor elke organisatie !

Moodle is wereldwijd het meest gebruikte leer­management­systeem (LMS). Dit open source LMS wordt door meer dan honderd miljoen studenten en docenten gebruikt voor het online leren. De software van Moodle wordt onderhouden door Moodle HQ, lokale partners en de sterke Moodle community.

Creëer je eigen online cursus

Gebruik de vele tools in Moodle om je eigen online cursus te bouwen. Maak interactieve video’s, ontwikkel krachtige toetsen met verschillende vraagtypes, zet opdrachten klaar voor je deelnemers of kies uit 50 andere didactische werkvormen. Jij creëert de online  cursus waardoor jouw deelnemers effectief leren in een aantrekkelijke leeromgeving.

Moodle add'ons en integraties
Moodle implementatie

Volg het leerproces en stuur bij

Krijg inzicht in het leerproces van jouw deelnemers door de uitgebreide rapportages in Moodle. Weet welke resultaten ze behalen en stuur bij wanneer ze dat nodig hebben. Met Moodle heb je de tools in handen om trends te identificeren en de effectiviteit van jouw online cursussen te verbeteren. Dit zorgt voor een betere leerervaring en voorkomt dat deelnemers afhaken.

Richt je online leeromgeving op maat in

Jij kent je doelgroep en weet wat ze nodig hebben om effectief te leren in een aantrekkelijke leeromgeving. Met Moodle heb je alles binnen handbereik om je eigen leeromgeving op maat in te richten. Van het uiterlijk tot en met het didactisch ontwerp, jij zorgt voor goede leerresultaten en een fijne leerervaring.

Moodle training
Moodle bij Avetica, gecertificeerd partner

Waarom is Moodle zo populair?

Flexibel, modulair en open source

De letters van het woord Moodle staan voor Modular Object-Oriented Dynamic Learning Environment. Door de modulaire opbouw kan je Moodle op maat inrichten zodat deze goed aansluit bij de visie, eisen en wensen van jouw organisatie. Voor het gebruik van open source software betaalt u geen licentiekosten wat u een direct kostenvoordeel oplevert.

Krachtige leermodules

De leerpsychologie van Moodle vindt haar oorsprong in het sociaal-constructivisme. De gehele structuur, opbouw en functionaliteit van de leeractiviteiten is opgezet vanuit deze visie op leren. Ook nieuwe vormen van opleiden en onderwijs zoals het nieuwe leren, competentiegericht opleiden, projectgestuurd onderwijs en authentiek leren hebben het sociaal-constructivisme als basis. Gebruik ook de vele plugins uit de Moodle community om een krachtige leeromgeving aan te bieden.

Veilige en sterke community

Moodle hanteert een helder releasebeleid met twee nieuwe versies per jaar en zes updates per jaar. Ook was Moodle als een van de eersten leermanagementsystemen volledig AVG/GDPR-proof. De sterke community helpt Moodle HQ met het melden en doorvoeren van verbeteringen en bugfixes. Daarnaast zijn er vele fora waar gebruikers elkaar helpen. Moodle heeft veel functionaliteit en er zijn veel plugins (>1600) die nog aanvullende functionaliteit bieden.

Hand click
Nieuws en tips over Moodle

Ontvang van elke blog die wij schrijven een notificatie op je e-mailadres, zodat je goed op de hoogte blijft over Moodle.
Afmelden is altijd mogelijk.

Voeg je bij 1.882 andere abonnees