Moet jij een keuze maken? Deze argumenten helpen jou om de meest duurzame keuze te maken.
Moodle LMS, Totara of Moodle Workplace?!?
Zijn er drie bijna dezelfde LMS-en? Hoe zit dit precies en hoe is dit zo ontstaan? Moodle LMS is ontwikkeld om gebruikt te worden in het onderwijs. Sinds de eerste versie in 2002 is daar weinig aan veranderd. Je kan ’s wereld meest gebruikte LMS ook gebruiken in het bedrijfsleven, zorg of overheid, maar je mist dan functionaliteit. Dat heeft Totara als gat in de markt gezien en in 2011 kwam de eerste versie van Totara Learn beschikbaar. Het was een kloon van Moodle met extra tools. ‘Moodle for Business’ was een bijnaam en dit gaf de focus aan van Totara. In 2019 kwam pas het antwoord van Moodle zelf. Een enterprise versie met Moodle LMS als basis en een hoop extra tools. De naam Moodle Workplace gaf de focus aan, overal wat er gewerkt en geleerd wordt.
Zijn er grote verschillen tussen Totara en Moodle Workplace?
Zowel Totara als Moodle Workplace bieden veel meer tools dan Moodle LMS. De onderliggende verschillen tussen Workplace en Totara zijn echter klein. In onderstaande productvergelijking kan je de verschillen zien. Eén verschil maakt voor het dagelijks gebruik echt uit en dat is het automatiseren van de workflow. Moodle Workplace heeft de ‘dynamische regels’ en dat is een krachtige tool die je veel tijd gaat besparen.
Wat is belangrijk bij het maken van de juiste keuze?
Bij het maken van de juiste keuze tussen Moodle Workplace of Totara spelen de volgende feiten mee:
- Ontwikkelsnelheid: omdat Moodle Workplace van Moodle HQ zelf is, zijn nieuwe versies van het enterprise LMS snel beschikbaar. Vaak al na 2 weken na de release van een nieuwe versie van Moodle LMS. Bij Totara speelt mee dat zij onder de motorkap veel aanpassingen hebben gemaakt waardoor het langer duurt voordat ze nieuwe versies kunnen uitbrengen.
- Meer community plugins: de gratis community plugins zijn getest voor Moodle LMS en Workplace. Niet voor Totara en daarmee mis je nuttige extra tools.
- Online documentatie: er is meer en betere online documentatie beschikbaar over Moodle dan voor Totara. Ook de tips die de community deelt met elkaar gaan over Moodle.
Zij gebruiken al Moodle Workplace naar tevredenheid
Moodle Workplace
Moodle Workplace is de enterprise versie van Moodle en bedoeld voor lerende organisaties. Met krachtige tools zorg voor je compliance en hoge betrokkenheid. Automatiseer je hele workflow eenvoudig met dynamische regels. Stel je eigen rapportage samen en verstuur de rapporten op vastgestelde tijden.
Loop nooit meer achter. Met Moodle Workplace beschik je over een online leeromgeving waarmee je voorbereid bent op alle (toekomstige) vraagstukken die spelen bij het online leren.
Laat Moodle Workplace voor jou werken met
- samenstelling van flexible leerpaden
- (her)certificeringsmanagement
- automatisering van je workflows
- krachtige en visuele rapportages
- afgeschermde leeromgeving per doelgroep
Met Moodle Workplace kunnen we alle doelgroepen onder een dak bedienen, waarbij we de content ook op een plek hebben zodat het beheer overzichtelijk is geworden. Gedurende het project kwam duidelijk de expertise van Avetica naar voren. Ze hebben ons uitstekend geadviseerd om de inrichting zo efficient mogelijk te maken. Daarnaast brengen ze de benodigde kennis goed naar ons over. Zeker de documentatie, in beeld en geschrift, heeft een grote bijdrage geleverd in het zelfstandig kunnen opereren.
Neem contact op over Moodle
Wil je de uitgebreide mogelijkheden zien van Moodle Workplace? Neem contact met ons op en we plannen samen een (online) demo.
Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.