Productvergelijking

Verschil Moodle LMS en Moodle Workplace

Direct contact?

Stuur ons een bericht via Whatsapp. Klik of scan onderstaande QR-code.

Whatsapp Business QR-code - Avetica

 

Kost het beheer van jouw Moodle site teveel tijd? Kijk dan naar de slimme tools van Moodle Workplace en plan een demo!

Wat is Moodle Workplace?

Moodle Workplace is een flexibel en veilig enterprise leermanagementsysteem. Bied eenvoudig meerdere leerpaden aan en stel zelf rapporten samen. Met de (her)certificeringstool zorg je dat jouw organisatie compliant blijft. Alles wat je nu kan met Moodle LMS, kan je ook gebruiken in Moodle Workplace en nog veel meer! Niet voor niets kiest 80% van onze nieuwe klanten voor Moodle Workplace. Veel bestaande Moodle LMS klanten upgraden naar de enterprise versie van het Moodle leermanagementsysteem.

Zij gebruiken al Moodle Workplace

Wat is het verschil tussen Moodle LMS en Moodle Workplace?

Moodle Workplace is gebouwd op Moodle LMS. Dat betekent dat alle functionaliteit van LMS ook in Workplace zit en nog veel meer. In onderstaande slideshow staan de verschillen tussen beide versies overzichtelijk weergegeven. Deze productvergelijking is gemaakt op basis van versie 4.1. Je kan de verschillen ook bekijken in de pdf versie.

Previous slide
Next slide

Moodle Workplace: Moodle for Business

Moodle LMS is een leermanagementsysteem gericht op het onderwijs. Het blinkt uit in flexibiliteit en de vele didactische mogelijkheden. Voor het bedrijfsleven en organisaties komt Moodle LMS functionaliteit tekort. Soms worden deze tekortkomingen opgelost met community plugins of maatwerk. Dit is niet altijd een duurzame en goedkope oplossing.

De basis van Moodle Workplace is en blijft Moodle LMS. Je krijgt met de enterprise versie van Moodle veel extra functionaliteit. Moodle Workplace is een ideaal leermanagementsysteem voor bedrijven, zorginstellingen en (non-profit) organisaties. En zelfs het onderwijs zal veel voordeel hebben bij het gebruik van Workplace. Denk bijvoorbeeld aan het eenvoudig creëren van leerpaden en het volgen van de leerprocessen van studenten.

Behoud ik alle content bij upgrade naar Workplace?

Ja zeker! Alle cursussen, resultaten, gebruikers en instellingen blijven behouden. Na de upgrade zijn ze gewoon beschikbaar voor alle deelnemers. Avetica zal altijd eerst een testupgrade uitvoeren zodat je kan zien hoe jouw Moodle site eruit ziet met Moodle Workplace.

Ondertussen hebben al diverse klanten besloten om een upgrade naar Moodle Workplace te laten uitvoeren. Dit zijn klanten uit diverse sectoren zoals de zorg, onderwijs, overheid en bedrijfsleven.

Hoe kom ik aan Moodle Workplace?

Moodle Workplace wordt alleen via gecertificeerde Moodle Premium Partners aangeboden, zoals Avetica. Wij bieden Moodle Workplace aan als een SAAS oplossing. Avetica is verantwoordelijk voor het het up-to-date houden, de veiligheid en snelle hosting van jouw Moodle site. Wij leren jou hoe Moodle Workplace werkt zodat je deze enterprise leeromgeving zelfstandig kan gebruiken. Op deze manier kan jij je concentreren op het ontwikkelen van content en het ondersteunen van jouw deelnemers.

Wil je een demo of meer informatie over dit enterprise leermanagementsysteem? Neem dan contact op.

Voordelen

Moodle Workplace
Edwin

Met Moodle Workplace kunnen we alle doelgroepen onder een dak bedienen, waarbij we de content ook op een plek hebben zodat het beheer overzichtelijk is geworden. Gedurende het project kwam duidelijk de expertise van Avetica naar voren. Ze hebben ons uitstekend geadviseerd om de inrichting zo efficient mogelijk te maken. Daarnaast brengen ze de benodigde kennis goed naar ons over. Zeker de documentatie, in beeld en geschrift, heeft een grote bijdrage geleverd in het zelfstandig kunnen opereren.

Edwin Bleumink
Innovation Manager Learning Technology
KLM

Neem contact op over Moodle

Wil je de uitgebreide mogelijkheden zien van Moodle Workplace? Neem contact met ons op en we plannen samen een (online) demo.

Hand-click.svg

Moodlemoot 2024

Heb jij je al ingeschreven voor hét Moodle event van het jaar?