Het beste LMS voor de zorg

Direct contact?

Stuur ons een bericht via Whatsapp. Klik of scan onderstaande QR-code.

Whatsapp Business QR-code - Avetica

 

Flexibel, efficient en toekomstbestendig! Het beste open source LMS voor de zorg is Moodle Workplace

Wat is het beste LMS voor de zorg?

Moodle Workplace onderscheidt zich als het beste leermanagementsysteem (LMS) voor de zorgsector. De ongeëvenaarde flexibiliteit en de vele tools voor het eenvoudig creëren van interactieve leermodules maken dat dit LMS op maat ingericht kan worden voor jouw organisatie. ’s Wereld meest gebruikte LMS voldoet aan de verschillende eisen van de gezondheidszorg. Daarom is het leerplatform een robuuste, veilige en schaalbare oplossing voor het beheren van opleidingen, kwalificatiedossiers en micro-learnings.

Met Moodle Workplace heeft jouw zorginstelling een veilig en krachtig LMS en ben je verzekerd van continue doorontwikkeling.

Als Moodle werkt voor deze zorginstellingen, waarom dan niet voor jou?

Flexibel

Toekomstbestendig

Efficient

Elk leerpad en elke doelgroep vergt haar eigen didactische aanpak. De modulaire opbouw van Moodle Workplace geeft jouw creativiteit de ruimte om aan te sluiten bij elke doelgroep.
Met de kracht van het meest gebruikte LMS ter wereld, inclusief de open source community, weet je dat alle nieuwe innovaties (zoals AI) snel beschikbaar zijn voor jou.
Maak zelf in Moodle eenvoudig jouw interactieve leercontent. Hergebruik eerder gemaakte leercontent en geef via automatische workflows toegang tot de juiste leercontent.

Hoe zorgt Moodle Workplace voor meetbare leerresultaten in de gezondheidszorg?

Door uitgebreide rapportages en learning analytics biedt Moodle Workplace eenvoudig inzicht in de voortgang en prestaties van medewerkers. Zorgmanagers hebben inzicht in de kwalificatiesdossiers van hun teamleden en ze kunnen deze gegevens gebruiken om leertrajecten te evalueren en aan te passen. Hiermee wordt de effectiviteit van het onderwijs gemaximaliseerd en de patiëntenzorg voortdurend verbeterd.

Hoe kan Moodle de zorg voor patiënten verbeteren?

Moodle, als een veelzijdig en toegankelijk leermanagementsysteem, speelt een cruciale rol in de permanente educatie en professionalisering van zorgverleners. Door een breed scala aan cursussen en micro-learnings beschikbaar te stellen, stelt het leerplatform zorgprofessionals in staat hun kennis en vaardigheden voortdurend bij te werken. Dit zorgt ervoor dat zij op de hoogte blijven van de nieuwste medische praktijken en technologieën, wat direct ten goede komt aan de kwaliteit van de patiëntenzorg. In een werkveld dat zo snel evolueert als de gezondheidszorg, waar nieuwe behandelingen, technologieën en best practices regelmatig worden geïntroduceerd, is dus een flexibel en innovatief LMS noodzakelijk.

Is leren op maat mogelijk in een LMS?

De flexibiliteit en toegankelijkheid van een goed LMS maken het mogelijk voor zorgverleners om hun leertrajecten te personaliseren en te leren op momenten die het beste passen bij hun wisselende diensten. Zorgverleners kiezen zelf de leermodules om zich bij te scholen. En de zorginstelling bepaalt welke leermodules gevolgd moeten worden die nodig zijn voor het veilig en goed uitvoeren van de functies. Op deze manier heb je zorgverleners die zichzelf blijven ontwikkelen en weet je dat ze over de noodzakelijke kwalificaties beschikken. Met Moodle Workplace regel je dit zelf eenvoudig.

Meerdere doelgroepen

Gemak van (her)certificering

Automatiseer zelf workflows

Eigen medewerkers, toeleveranciers, open inschrijving, etc. Allemaal verschillende doelgroepen die een veilige en afgeschermde leeromgeving nodig hebben. Met Moodle Workplace is het zo geregeld.
Elke zorgverlener moet de juiste kwalificaties hebben en houden. Met de (her)certficeringsmodule van Moodle Workplace regel je eenvoudig in zodat jouw collega’s competent worden en blijven.
Automatiseer workflows zonder dat je een programmeur hoeft te zijn. Met de dynamische regels doe je dit zelf en dat bespaart veel tijd voor de organisatie. Tijd die je kan besteden aan het ontwikkelen van mooie leermodules.

Kan ik een leeromgeving op maat inrichten?

Stackviewer in Moodle, voor medisch onderwijs voor de zorgElke opleiding en elke doelgroep heeft zijn eigen wensen. Moodle beschikt over meer dan 50 verschillende tools om mooie interactieve content mee te ontwikkelen. Toch kan het gebeuren dat er wensen zijn die alleen met maatwerk in Moodle gerealiseerd kunnen worden. De Stackviewer die in opdracht van de Federatie van Medisch Specialisten is ontwikkeld, is hiervan een goed voorbeeld. Een veelgevraagde wens van medisch opleiders was om echografie-, MRI- en CT-radiologiebeelden voor leerdoeleinden te kunnen tonen in een cursus. De cursist moet door een stapel medische beelden kunnen scrollen om onderzoek te doen of om een leeropdracht uit te voeren. Dit stukje maatwerk is gepubliceerd in de Moodle plugin database zodat wereldwijd iedere opleider gebruik kan maken van deze functionaliteit, ook buiten het medisch onderwijs.

Wat kost Moodle Workplace?

Moodle Workplace is open source en het voordeel voor jouw zorginstelling is dat je niet betaalt voor een groot team met dure programmeurs. De kosten voor Moodle Workplace bestaan uit veilige en snelle hosting, adequaat support en applicatiebeheer. Dit is inclusief ons ISO 27001 certificaat voor informatieveiligheid en de ISAE 3000 privacy-rapportage.

Om je een indruk te geven van de jaarlijkse kosten: voor een zorginstelling van 4000 medewerkers betaal je nog geen € 4,- per gebruiker per jaar. Daarvoor heb je het meest flexibele en krachtigste LMS ter wereld. Het beste LMS ter wereld tegen de laagste kosten, dit kan dus wel!

Moodle Workplace Logo

Hoe blijft Moodle toekomstbestendig?

Moodle blijft toekomstbestendig door zijn open-source model en haar toewijding om online leren altijd toegankelijk te laten zijn. Niet alleen de ontwikkelaars van het bedrijf Moodle werken aan de doorontwikkeling, ook meer dan 1000 community ontwikkelaars zorgen voor een continue stroom aan innovaties. Dit is een combinatie die geen enkel ander LMS heeft. Niet voor niets is Moodle het meest gebruikte LMS ter wereld!

Innovaties als interactieve content, gamification en natuurlijk ook AI zijn binnen no-time beschikbaar in Moodle. Ook Avetica kan als Moodle Premium Partner maatwerk ontwikkelen zonder dat wij toestemming nodig hebben van het hoofdkantoor.

Met Moodle Workplace beschik je over een krachtig en innovatief LMS, waardoor je vol vertrouwen elke toekomstige ontwikkeling tegemoet kunt zien.

Zijn integraties met andere systemen mogelijk met Moodle Workplace?

Moodle Workplace kan eenvoudig worden geïntegreerd met een breed scala aan systemen die veel gebruikt worden binnen zorginstellingen. Denk aan HR-systemen en inlogsystemen. Juist als al deze systemen slim gekoppeld worden met elkaar, krijg je een krachtig ecosysteem waarin de kwaliteit en veiligheid sterk bevordert en de kosten gereduceerd worden. Ook kan je eenvoudig externe leercontent binnenhalen van uitgevers. Denk aan live webinars, zelfstudie modules of interactieve simulaties. Op deze manier voorkom je dat zorgverleners voor elk leertraject verschillende inloggegevens nodig hebben. En alle rapportages over de voortgang en resultaten heb je op één plaats staan.

1 op de 20 mensen op deze planeet leert met Moodle !!

Hoe ziet de implementatie van Moodle eruit?

Betere zorg; dat willen wij allen en een flexibel en toekomstbestendig LMS is één van de succesfactoren om dit te bereiken. Ons aanpak is erop gericht dat onze klanten zelfstandig Moodle kunnen gebruiken. Dat betekent goede trainingen en een slimme inrichting afgestemd op de diverse behoeften. In hoofdlijnen zit een implementatie er als volgt uit:

  1. Inventarisatie
   • bepalen strategische doelstellingen en resultaten LMS
   • bepalen huidige beginsituatie en doelgroepen
   • projectmanagement, projectrisico’s, wijze van samenwerking en verwachtingen
   • stakeholders, mandaat en rollen
   • gewenste planning
  2. Technische implementatie
   • installatie onder een (sub)domein naar keuze
   • leeromgeving in jullie huisstijl voor herkenbaarheid
   • koppeling met Identity Hub voor eenvoudig en veilig inlogproces
   • integratie met externe systemen zoals HR-systeem
  3. Onderwijskundige implementatie
   • bepalen didactische analyse en impact visie op leren op de ontwikkeling van content en inrichting
   • training Moodle aan cursusontwikkelaars en docenten
   • hulp bij overzetten huidige leermodules
  4. Functionele implementatie
   • training Moodle aan functioneel beheerders
   • inrichten automatische workflows voor toegang tot leermodules
   • inrichten van dashboards voor de verschillende groepen medewerkers
   • inrichten van rapportages
   • inrichten van templates voor snelle cursusontwikkeling
   • inrichting cursus & standaardinstellingen
  5. Testen 
   • testen van diverse scenario’s
   • feedback ontvangen en verwerken
  6. Go live!
  7. Nazorg

Ervaar de kracht van het beste LMS voor de zorg

Moodle Workplace

Neem contact op over Moodle

Wil je de uitgebreide mogelijkheden zien van Moodle Workplace? Neem contact met ons op en we plannen samen een (online) demo.

Hand click
Nieuws en tips over Moodle

Ontvang van elke blog die wij schrijven een notificatie op je e-mailadres, zodat je goed op de hoogte blijft over Moodle.
Afmelden is altijd mogelijk.

Voeg je bij 1.869 andere abonnees