Stackviewer wereldwijd beschikbaar voor medisch onderwijs

  • Moodle tips
  • >
  • Stackviewer wereldwijd beschikbaar voor medisch onderwijs

Aanleiding

De Federatie Medisch Specialisten (FMS) ontwikkelt een leeromgeving op basis van Moodle Workplace voor de 32 aangesloten medisch wetenschappelijke verenigingen die de Federatie vormen. De verenigingen zetten het platform in om blended en online onderwijs voor aios en medisch specialisten vorm te geven. Een veelgevraagde wens van medisch opleiders was om echografie-, MRI- en CT-radiologiebeelden voor leerdoeleinden te kunnen tonen in een cursus. De cursist moet door een stapel medische beelden kunnen scrollen om onderzoek te doen of om een leeropdracht uit te voeren.

In opdracht van FMS heeft Avetica de module Stackviewer ontwikkeld en deze gepubliceerd in de Moodle plugin database zodat wereldwijd iedere opleider gebruik kan maken van deze functionaliteit, ook buiten het medisch onderwijs.

Functionaliteit Stackviewer

De plugin Stackviewer is een activiteit die je in elke cursus kan toevoegen. Daarna voeg je afbeeldingen toe die automatisch worden genummerd. De geaccepteerde bestandstypen zijn PNG, JPG, SVG en GIF. Er zijn geen beperkingen op het aantal afbeeldingen of de grootte, maar houd wel rekening met de bandbreedte en de schermgrootte van de gebruikers. Een afbeeldingsgrootte van 1280 pixels x 720 pixels wordt aanbevolen.

Een extra nuttige functionaliteit is dat je de ‘stack’ ook elders in je cursus kan tonen middels de Filter Embed Code. Denk aan het gebruik in een forum, toets of opdracht.

Blijf op de hoogte

Vul je e-mailadres in en lees als eerste onze blogs over Moodle.

Voeg je bij 1.888 andere abonnees
Hand click
Nieuws en tips over Moodle

Ontvang van elke blog die wij schrijven een notificatie op je e-mailadres, zodat je goed op de hoogte blijft over Moodle.
Afmelden is altijd mogelijk.

Voeg je bij 1.888 andere abonnees