Stel per doelgroep een eigen pagina samen in het dashboard van Moodle Workplace

  • Moodle tips
  • >
  • Stel per doelgroep een eigen pagina samen in het dashboard van Moodle Workplace

Custom Pages in Moodle Workplace 4.0

Met de komst van Moodle Workplace 4.0 is naast een nieuw intuïtief ontwerp en navigatie ook een nieuwe functionaliteit toegevoegd: ‘custom pages‘. Toen wij voor de eerste keer deze functionaliteit zagen dachten wij gelijk aan Multiblock. Over deze mooie Moodle plugin schreven wij al in 2020.

Het doel van Custom Pages is dat je zelf pagina’s kan samenstellen met verschillende soorten blokken. Wil jij een aparte pagina met het blok ‘Tekst’, ‘Nieuw beschikbare cursussen’, ‘Studieplannen’ en ‘Mijn Teams’ samenstellen, dan heb je dit binnen een paar klikken gedaan. De nieuwe pagina komt als een link in de bovenbalk naast Startpagina te staan.

Bepaal de doelgroep

Eén van de mooie functies is dat je zelf de doelgroep kan bepalen die deze pagina ziet. Deze functie was binnen de rapporten-generator al ingebouwd. Wil jij dat een pagina alleen maar zichtbaar is voor managers, voor een bepaalde site-groep of alleen voor gebruikers die een specifieke functie hebben? Voeg dan de juiste doelgroep toe aan de pagina.

Bij het uitproberen van deze nieuwe tool was ik dit vergeten. Ik had de pagina wel aangemaakt, maar ik zag hem niet in de bovenbalk verschijnen. Tot ik de doelgroep ‘Beheerders’ toevoegde aan de pagina.

Demonstratie in webinar op 24 november

In het webinar op 24 november laat ik Moodle Workplace 4.0 zien met deze nieuwe tool. Tevens zal ik vertellen wat er op de roadmap van Moodle Workplace staat voor 2023. Er zijn in ieder geval twee verbeteringen die Avetica heeft aangedragen. Meer informatie over dit gratis webinar kan je hier vinden.

Blijf op de hoogte

Vul je e-mailadres in en lees als eerste onze blogs over Moodle.

Voeg je bij 1.869 andere abonnees
Hand click
Nieuws en tips over Moodle

Ontvang van elke blog die wij schrijven een notificatie op je e-mailadres, zodat je goed op de hoogte blijft over Moodle.
Afmelden is altijd mogelijk.

Voeg je bij 1.869 andere abonnees