Wat biedt Moodle Workplace meer dan de LMS-versie?

  • Moodle tips
  • >
  • Wat biedt Moodle Workplace meer dan de LMS-versie?

Moodle Workplace is de enterprise versie van het meest gebruikte leermanagementsysteem ter wereld. Het biedt voor organisaties veel extra tools die niet in de standaard versie van Moodle LMS zitten. Veel klanten van Avetica hebben al de overstap gemaakt. Moodle Workplace biedt niet alleen meer mogelijkheden maar bespaart ook tijd op het gebied van functioneel beheer. Wat zijn dan die tools van Moodle Workplace?

Meest gewaardeerde tool: multi-tenancy

Bied jij leermodules aan voor verschillende doelgroepen zoals eigen medewerkers, klanten en externe leveranciers? Als je deze vraag met ‘ja’ beantwoordt, heb je een tool nodig om deze doelgroepen netjes en veilig van elkaar te scheiden, terwijl ze toch dezelfde leermodules volgen. Deze tool heet ‘multi-tenancy’ en hiermee creëer je een afgeschermde leeromgeving binnen Moodle Workplace. Als voorbeeld heeft een opleidingsinstituut voor elke klant een eigen tenant ingericht inclusief logo’s en huisstijlkleuren.

Automatiseer je werk zonder dat je een IT-er bent

Binnen Moodle Workplace kun je veel zaken eenvoudig instellen zodat je het leermanagementsysteem zijn werk kunt laten doen. Als bijvoorbeeld elke nieuwe productiemedewerker het veiligheidsprogramma moet volgen en zijn teamleider moet hierover rapportages ontvangen, stel je dat eenmalig in met de Dynamische Regels van Moodle Workplace. Hetzelfde geldt voor managers die alleen van hun eigen afdeling de voortgang willen zien van de verplichte cursussen. Of denk aan het automatisch versturen van certificaten als een cursist een leermodule heeft afgerond. Allemaal zaken die je eenmalig instelt in Moodle Workplace via de Dynamische Regels.

Vergelijking Moodle LMS 4.4 en Workplace 4.4

Bovenstaande tools van Moodle Workplace zien we al veel gebruikt worden bij onze klanten. Er zijn echter nog veel meer tools beschikbaar in deze enterprise versie van Moodle, zoals ook de nieuwe catalogus. In onderstaande productvergelijking zie je de verschillen en kan je bepalen of jouw organisatie ook Moodle Workplace nodig heeft.

Wil je hierover verder praten of een demo krijgen, neem dan contact op met ons.

  • Vergelijking Moodle LMS & Moodle Workplace - versie 4.4
  • Vergelijking Moodle LMS & Moodle Workplace - versie 4.4
  • Vergelijking Moodle LMS & Moodle Workplace - versie 4.4
  • Vergelijking Moodle LMS & Moodle Workplace - versie 4.4

Blijf op de hoogte

Vul je e-mailadres in en lees als eerste onze blogs over Moodle.

Voeg je bij 1.888 andere abonnees
Hand click
Nieuws en tips over Moodle

Ontvang van elke blog die wij schrijven een notificatie op je e-mailadres, zodat je goed op de hoogte blijft over Moodle.
Afmelden is altijd mogelijk.

Voeg je bij 1.888 andere abonnees