Kan ik mijn cursussen verkopen in Moodle?

“Kan ik mijn cursussen verkopen in Moodle?” Deze vraag wordt regelmatig gesteld aan Avetica. Het is zeker goed mogelijk om je cursussen betaald aan te bieden en daarmee inkomsten te genereren voor jouw organisatie. Met de nieuwe catalogus van Moodle Workplace en onze Course Payments plugin creëer je eenvoudig een cursuswebshop in je eigen leeromgeving.

Wat heb ik nodig?

Om een cursuswebshop te realiseren, heb je het volgende nodig:

  1. Moodle Workplace met de nieuwe catalogus
  2. De gratis plugin Course Payments
  3. Een account bij de paymentprovider Mollie
  4. Moodle cursussen

1. Catalogus

Toon jouw cursussen in een mooie catalogus met zoek- en filtermogelijkheden zodat je bezoekers snel en gemakkelijk de cursus vinden waarnaar ze op zoek zijn. Dat is mogelijk in de nieuwste versie 4.4 van Moodle Workplace, waar we eerder over schreven.

2. Course Payments

Al sinds 2009 biedt Avetica de gratis plugin Course Payments aan om cursussen veilig online af te rekenen via een paymentprovider. Je bepaalt zelf in het dashboard van de paymentprovider welke betaalmethoden je beschikbaar wilt stellen. Lees meer over Course Payments en hoe het werkt voor jou en je klanten.

3. Paymentprovider

De afhandeling van de betaling van de cursus en de uitbetaling aan jou wordt uitgevoerd door een paymentprovider. Jouw Moodle site krijgt alleen maar een seintje of de betaling is gelukt. Onze plugin is geschikt om te koppelen op de paymentproviders Mollie en WorldPay.

4. Moodle cursussen

Wij zorgen voor de Moodle Workplace site en helpen bij de configuratie van Course Payment met een paymentprovider. Jij zorgt voor mooie en goede Moodle cursussen die aantrekkelijk en effectief zijn om te volgen. Uiteraard willen wij helpen met training en advies, want dat is ons dagelijks werk.

Course Payment met Catalogus in Moodle Workplace
Catalogus met overzicht van fictieve cursussen

Aan de slag?

Wil jij voor jouw onderneming of organisatie inkomsten genereren door het verkopen van cursussen? Met bovenstaande aanpak kan je eenvoudig starten en tegen lage kosten. Neem vandaag nog contact op voor een gratis demo en ontdek hoe jij jouw cursussen kunt verkopen via Moodle!

Blijf op de hoogte

Vul je e-mailadres in en lees als eerste onze blogs over Moodle.

Voeg je bij 1.888 andere abonnees
Hand click
Nieuws en tips over Moodle

Ontvang van elke blog die wij schrijven een notificatie op je e-mailadres, zodat je goed op de hoogte blijft over Moodle.
Afmelden is altijd mogelijk.

Voeg je bij 1.888 andere abonnees