Avetica, Moodle Premium Partner

Vaste visuele elementen in je content

De ’tip’ hierboven is gemaakt met de Moodle plugin ‘Components for Learning (C4L)‘ Components for Learning is een open project mogelijk gemaakt door het Institut Obert de Catalunya. Wat C4L precies biedt lees je hieronder in een quote gemaakt met de plugin.

C4L is beschikbaar als plugin voor de Atto editor in Moodle. Na installatie zie je een knop met een Lego steentje verschijnen. Wanneer je daarop klikt kun je kiezen uit de een hele collectie van elementen.

Elementen beschikbaar via C4L
Vier soorten componenten (CC BY-SA 4.0 license)

Toepassing

Door de elementen consistent toe te passen in je content zullen deelnemers de betekenis ervan gaan herkennen en gaan waarderen.

Elementen in huisstijl?

Zulke duidelijke grafische elementen wil je natuurlijk ook in je eigen huisstijl! Gelukkig kunnen wij de styling verzorgen via het Moodle thema, waarbij eigen kleuren en iconen gekozen kunnen worden. De namen van de elementen kunnen worden aangepast via de Moodle taalbestanden.

Voorbeeld Do / Don’t element

Hand-click.svg

Moodlemoot 2024

Heb jij je al ingeschreven voor hét Moodle event van het jaar?