Gratis Premium Moodle app ook voor jou?

Toename mobiel leren

Met het toenemend gebruik van mobiele devices, zoals smartphone en tablets, neemt ook de vraag naar de Moodle app toe. Al jaren geleden heeft Moodle een eigen app ontwikkeld, zowel voor Moodle LMS als voor Moodle Workplace. Of de Moodle app toegevoegde waarde heeft voor jouw leeromgeving is lastig te zeggen en per situatie verschillend. Er komt redelijk wat kijken bij de ingebruikname dus verdiep je allereerst in de voor- en nadelen.

Voordelen van de Moodle app

Offline content

Hebben jouw gebruikers niet altijd een stabiele internetverbinding, dan is de functionaliteit ‘offline content’ erg interessant. Hiermee kan je een cursus downloaden in de Moodle app wanneer je een internetverbinding hebt. Je kunt vervolgens zonder internetverbinding verder leren. Denk aan een situatie waarbij je in een vliegtuig zit, op een booreiland of midden in de woestijn. Je kunt altijd verder leren met offline SCORM modules, toetsen, PDF-bestanden, etc. Als je later weer een internetverbinding hebt, worden je leerresultaten en vorderingen gesynchroniseerd met de Moodle site.

Push-notificaties

Een ander voordeel zijn de push-notificaties. Push-notificaties zijn de meldingen en berichten die een app kan sturen en waarop de gebruiker op hun mobiele telefoon of tablet wordt geattendeerd. Denk aan meldingen voor de deadline van een opdracht of een regulier bericht verzonden via Moodle.

Nadelen van de Moodle app

Alleen standaard Moodle activiteiten

Een belangrijk nadeel vinden wij dat de Moodle app alleen standaard Moodle ondersteunt en geen geïnstalleerde community plugins. Gebruik je bijvoorbeeld ‘Tiles’ als cursusformaat of ‘Hot Question’ als leeractiviteit, dan werken deze niet bij gebruik van de app. Een gebruiker wordt dan alsnog geadviseerd om in te loggen via een mobiele browser.

Ontwerp voor mobiel gebruik

Misschien niet direct een nadeel maar een uitgangspunt is dat je cursusontwerp ‘Mobile first’ moet zijn. Bij het ontwerp en de inrichting van een cursus hou je rekening met het feit dat de cursus met name via de app gevolgd zal worden. Indien cursussen bijvoorbeeld veel ‘offline’ gevolgd gaan worden moet je geen video’s inbedden of veel linkjes naar andere bronnen opnemen. Zie ook de tips van Moodle.

Verschillende licentiemodellen

Moodle app

De Moodle app wordt in verschillende licentiemodellen aangeboden:

  • Free
  • Pro
  • Premium
  • Branded Moodle App

De verschillen tussen deze licentiemodellen staan uitgebreid beschreven in dit overzicht. Voor het Premium model hebben we wellicht leuk nieuws.

Gratis Premium Moodle app ook voor jou?

Wordt jouw Moodle site gehost door een (Premium) Moodle Partner dan is het Premium licentiemodel helemaal gratis. Het enige wat je hoeft te doen is contact met ons op te nemen. Wij activeren dan het Premium plan voor jouw Moodle site.

Probeer de Moodle app zelf uit

Wil je de mogelijkheden ontdekken dan is ons advies om eerst de Moodle app te installeren en je site te configureren voor mobiel gebruik. In je Moodle site zijn nog heel wat zaken te configureren ten aanzien van de app. Zo kun je eenvoudig allerlei dingen uitschakelen die je niet in de app terug wil zien. Als dit bevalt kan je altijd naar een hoger licentiemodel overstappen.

Moodle Mobile App

Blijf op de hoogte

Vul je e-mailadres in en lees als eerste onze blogs over Moodle.

Voeg je bij 1.888 andere abonnees
Hand click
Nieuws en tips over Moodle

Ontvang van elke blog die wij schrijven een notificatie op je e-mailadres, zodat je goed op de hoogte blijft over Moodle.
Afmelden is altijd mogelijk.

Voeg je bij 1.888 andere abonnees