Avetica, Moodle Premium Partner

Multiblock plugin mooie aanvulling!

Deze week verscheen de plugin Multiblock in de Moodle plugin database. Het is een blok en die gebruik je in Moodle in de regel op ‘Mijn startpagina’ of op de cursuspagina. Wanneer wij Moodle inrichten met onze klant proberen wij zo weinig mogelijk blokken te gebruiken omdat ze nogal wat ruimte op het scherm innemen. Toch zijn er zeker nuttige blokken die je soms wel degelijk een plekje wil geven.

De plugin Multiblock geeft je de mogelijkheid om meerdere standaard blokken van Moodle samen te brengen in 1 Multiblock. Op die manier kun je dus toch meerdere blokken inzetten maar neemt het slechts de ruimte in van 1 blok. Je kunt meerdere instanties van Multiblok op 1 pagina plaatsen en kiezen waar je het blok plaatst. Op ‘Mijn startpagina’ kun je bijvoorbeeld kiezen voor het middengedeelte van de pagina of de rechterkolom. Ook zijn er een groot aantal opties qua weergave. Zo kun je kiezen voor Tabs, Accordion of Dropdown weergave.

In onderstaande video toon ik het Multiblock en loop alle instellingen langs. Multiblock is volgens mij een mooie aanvulling om de interface van Moodle rustig en functioneel te maken. Lees graag wat jij ervan vindt en hoe je Multiblock gaat inzetten?

Hand-click.svg

Moodlemoot 2024

Heb jij je al ingeschreven voor hét Moodle event van het jaar?