Avetica, Moodle Premium Partner

Vooruitblik Moodle 3.9 – Nieuwe activiteiten kiezer

  • Moodle tips
  • >
  • Vooruitblik Moodle 3.9 – Nieuwe activiteiten kiezer

Vanaf Moodle 3.9 introduceert Moodle een geheel nieuwe weergave van het scherm om een activiteit te kiezen. Het zal voor heel veel mensen even wennen zijn maar persoonlijk vind ik het wel een verbetering.

Er is geen onderscheid meer tussen bronnen en activiteiten en alles staat alfabetisch gesorteerd. Via het informatie icoon kom je bij de uitleg en met de ster kun je een activiteit toevoegen aan je favorieten. Ook is er een zoekbalk waar je naar een activiteit kunt zoeken.

Als sitebeheerder kun je een activiteit als ‘aanbevolen’ aanduiden waardoor de gebruiker deze in een extra Tab terug ziet en speciaal onder de aandacht wordt gebracht.

Zet wijzigen aan
Ook keert in Moodle 3.9 de fysieke knop [Zet wijzigen aan] weer terug. Die was in de vorige versies achter het tandwiel verdwenen maar is nu weer terug als een knop. Soms is een wijziging dus niet altijd een verbetering en komen we gewoon weer terug bij hoe het was.

Hand-click.svg

Moodlemoot 2024

Heb jij je al ingeschreven voor hét Moodle event van het jaar?