Vooruitblik Moodle 3.9 – Nieuwe activiteiten kiezer

  • Moodle tips
  • >
  • Vooruitblik Moodle 3.9 – Nieuwe activiteiten kiezer

Vanaf Moodle 3.9 introduceert Moodle een geheel nieuwe weergave van het scherm om een activiteit te kiezen. Het zal voor heel veel mensen even wennen zijn maar persoonlijk vind ik het wel een verbetering.

Er is geen onderscheid meer tussen bronnen en activiteiten en alles staat alfabetisch gesorteerd. Via het informatie icoon kom je bij de uitleg en met de ster kun je een activiteit toevoegen aan je favorieten. Ook is er een zoekbalk waar je naar een activiteit kunt zoeken.

Als sitebeheerder kun je een activiteit als ‘aanbevolen’ aanduiden waardoor de gebruiker deze in een extra Tab terug ziet en speciaal onder de aandacht wordt gebracht.

Zet wijzigen aan
Ook keert in Moodle 3.9 de fysieke knop [Zet wijzigen aan] weer terug. Die was in de vorige versies achter het tandwiel verdwenen maar is nu weer terug als een knop. Soms is een wijziging dus niet altijd een verbetering en komen we gewoon weer terug bij hoe het was.

Blijf op de hoogte

Vul je e-mailadres in en lees als eerste onze blogs over Moodle.

Voeg je bij 1.869 andere abonnees
Hand click
Nieuws en tips over Moodle

Ontvang van elke blog die wij schrijven een notificatie op je e-mailadres, zodat je goed op de hoogte blijft over Moodle.
Afmelden is altijd mogelijk.

Voeg je bij 1.869 andere abonnees