Vooruitblik 3.9 – Cursus kopiëren

Moodle 3.9 krijgt een hele handige nieuwe functionaliteit waarmee je heel eenvoudig cursussen kunt kopiëren. Je kunt dat nu al doen door een backup van een cursus te maken en die terug te zetten als een nieuwe cursus maar de nieuwe kopieer functionaliteit is een stuk eenvoudiger en een grote verbetering. Deze nieuwe functie is mogelijk gemaakt door de Moodle User Association (MUA).

De nieuwe functie is beschikbaar vanuit de cursus door een extra linkje in de popup die je krijgt als je het tandwiel op de cursuspagina aanklikt maar ook direct vanuit het categorie overzicht.

Je krijgt een nieuw venster waarin je de nieuwe naam kunt invoeren, de categorie kunt bepalen en ook een vinkje kunt zetten waarmee je aangeeft of je de gebruikersgegevens mee wilt nemen. Ook de aanmeldingen met rollen kun je meenemen of niet. Je kunt kiezen voor [Copy and view] waarbij je een scherm krijgt waar je de voortgang kunt volgen. Wanneer je dat scherm verlaat en opnieuw naar Copy course gaat zie je een melding dat er al een actie loopt. Kies je [Copy and return] kun je direct verder met andere werkzaamheden. In beide gevallen krijg je een Moodle notificatie dat het proces is afgerond met een link naar de nieuwe cursus.

Blijf op de hoogte

Vul je e-mailadres in en lees als eerste onze blogs over Moodle.

Voeg je bij 1.882 andere abonnees
Hand click
Nieuws en tips over Moodle

Ontvang van elke blog die wij schrijven een notificatie op je e-mailadres, zodat je goed op de hoogte blijft over Moodle.
Afmelden is altijd mogelijk.

Voeg je bij 1.882 andere abonnees