Moodle 3.9 LTS is er. Tijd voor een upgrade

Long Term Support

Vanmorgen is versie 3.9 van Moodle uitgekomen. 3.9 is een Long Term Support (LTS) versie en dat betekent dat 3 jaar lang updates uitkomen voor deze versie. Dus tijd voor een upgrade!

Nieuw in 3.9

Elke nieuwe versie van Moodle heeft weer nieuwe functies in zich of zijn huidige functies sterk verbeterd. In deze blog hebben we de afgelopen weken al een aantal nieuwigheden beschreven. Daarom geef ik hieronder alleen maar een opsomming:

  • Verbeterde activiteitenkiezer met grid lay-out en tabs
  • H5P integratie met cijferboek integratie, activiteitsvoltooiing en een centraal contentbeheer
  • Verbeteringen lijst cursusdeelnemers met filteropties (op initiatief van de Moodle Users Association (MUA))
  • Interface voor kopiëren cursussen
  • Integratie met MoodleNet
  • Beterde integratie met Safe Exam Browser

3.9 in vogelvlucht

Bekijk afbeeldingen van alle nieuwe functies en bekijk onderstaande video van 2:50 min.

Release notes

De lijst met verbeteringen is uiteraard groter, dus bekijk ook de releases notes. Deze versie 3.9 heeft minimaal PHP 7.2 of hoger nodig en als je zelf een upgrade gaat uitvoeren, dan moet jouw Moodle site minimaal versie 3.5 hebben. Staat op jouw computer nog Internet Explorer 10 of lager, dan kan je issues verwachten met de weergave en de werking van Moodle 3.9.

Wanneer upgraden?

De ondersteuning van Moodle 3.5 en 3.7 loopt mei 2021 af. Dus eigenlijk is er maar één keuze; upgraden naar 3.9 en voor mei volgend jaar. Wachten op Moodle 4.0 heeft geen zin, want deze versie komt pas november 2021 uit. Daarmee breekt Moodle tijdelijk met haar releasebeleid voor het uitbrengen van twee nieuwe versies per jaar. De hele gebruikerservaring (UX-design) wordt flink onder handen genomen en daarvoor nemen ze 1,5 jaar de tijd.

Plan de upgrade

Avetica heeft vorige maand al haar klanten geïnformeerd over de hoeveelheid upgrades die wij moeten gaan uitvoeren vanaf vandaag. En daar zijn wij het komend jaar druk mee bezig om dit samen met onze klanten te realiseren.

Host je je eigen Moodle site, dan kan je op download.moodle.org de laatste versie downloaden.

En Moodle Workplace 3.9?

Moodle Workplace is het leermanagementsysteem voor het leren in organisaties en is gebouwd op Moodle. Nu Moodle 3.9 uitgekomen is, zal eind deze maand ook Moodle Workplace 3.9 volgen. Wij zien er naar uit!

Blijf op de hoogte

Vul je e-mailadres in en lees als eerste onze blogs over Moodle.

Voeg je bij 1.882 andere abonnees
Hand click
Nieuws en tips over Moodle

Ontvang van elke blog die wij schrijven een notificatie op je e-mailadres, zodat je goed op de hoogte blijft over Moodle.
Afmelden is altijd mogelijk.

Voeg je bij 1.882 andere abonnees