Tracking cookies in Moodle? Gelukkig niet!

Tracking cookies?

Onlangs kregen wij een mail van een klant over het gebruik van cookies in Moodle. De klant had op al haar websites een scan laten uitvoeren hoe deze omgaan met cookies. Het bijzondere was dat uit de scan bleek dat Moodle ook tracking cookies plaatst om zo haar eigen product te verbeteren. En het privacybeleid van deze klant was zo opgesteld dat het plaatsen van tracking cookies verboden is voordat je toestemming hebt gegeven. Ook was er geen cookiebanner aanwezig. Dit kon het einde betekenen van de dienstverlening met Moodle. De site moest offline gehaald worden als er geen oplossing kwam.

Oplossingsrichting

Mijn eerste reactie was dat Moodle dit helemaal niet doet. Gelukkig was de klant bereid om dit verder samen uit te zoeken. Er worden wel cookies geplaatst door Moodle en deze zijn ook noodzakelijk voor de technische werking. Bijvoorbeeld: er wordt een cookie geplaatst dat je ingelogd bent. Dit soort cookies waren het probleem niet. Maar wat binnen Moodle plaatst nu tracking cookies?

De eerste oplossingsrichting bleek gelijk de juiste. In Moodle stonden meerdere video’s van Youtube. En dit video-platform plaatst wel trackings cookies. Het probleem lag daarmee buiten Avetica en de site kon gewoon online blijven.

Moodle Tracker voor verbeteringen

Overigens wil Moodle heel graag weten wat er allemaal nog verbeterd moet worden. Dit wordt alleen niet via tracking cookies geïnventariseerd.

De Moodle Tracker is een systeem voor het registreren, behandelen, prioriteren en testen van bugs en nieuwe wensen. Dus werk en denk mee aan het grootste open source leermanagementsysteem ter wereld.
En zoals de Moodle tracker zelf duidelijk aangeeft;
It’s not just for developers! 🙂

Blijf op de hoogte

Vul je e-mailadres in en lees als eerste onze blogs over Moodle.

Voeg je bij 1.857 andere abonnees
Hand click
Nieuws en tips over Moodle

Ontvang van elke blog die wij schrijven een notificatie op je e-mailadres, zodat je goed op de hoogte blijft over Moodle.
Afmelden is altijd mogelijk.

Voeg je bij 1.857 andere abonnees