Release van Moodle Workplace 3.9 met migratie-, export- en importtools

  • Moodle tips
  • >
  • Release van Moodle Workplace 3.9 met migratie-, export- en importtools

Releasebeleid

Vandaag is Moodle Workplace 3.9 uitgekomen. De releases van deze ‘grotere broer’ van Moodle komen altijd een paar weken na de releases van ‘gewoon’ Moodle. Dit heeft te maken met het volgende; Moodle Workplace bestaat voor het grootste gedeelte uit Moodle. Pas als hiervan een nieuwe versie beschikbaar komt, kan de krachtige set uitbreidingen die Moodle Workplace interessant maken worden geïmplementeerd.

Nieuwe functies

Welke nieuwe mogelijkheden krijg je in deze nieuwe versie 3.9? Ik som ze hieronder op.

  • Migratie tool; via een intuïtief stappenplan kan je onderdelen exporteren en in een andere Moodle Workplace site importeren. Ook kan je via deze manier onderdelen exporteren en importeren naar een andere tenant binnen dezelfde Moodle Workplace site.
  • Export- en importfunctie van programma’s, certificeringen, organisatiestructuren, cursussen en automatische workflowregels.
  • Bij automatische workflowregels is het mogelijk om extra controles uit te voeren op gebruikersniveau.
  • BigBlueButton is nu een standaard plugin van versie 3.9. Daarmee is dit ook de eerste community plugin die gecertificeerd is voor Moodle Workplace. Je hebt overigens nog steeds een aparte overeenkomst nodig voor de hosting van BigBlueButton.
  • Bij de rapporten generator kan je meer filters en condities instellen
  • Verbeterde informatiepagina van cursussen

Interesse?

Wil je meer weten over Moodle Workplace? Bekijk dan onze blogs over de grotere broer van Moodle of neem contact op met Avetica voor meer informatie of een (online) demo.

Moodle Workplace is alleen beschikbaar via Premium Moodle Partners of bij MoodleCloud. Avetica is de enige Premium Moodle Partner in Nederland en België die Moodle Workplace mag leveren.

Blijf op de hoogte

Vul je e-mailadres in en lees als eerste onze blogs over Moodle.

Voeg je bij 1.888 andere abonnees
Hand click
Nieuws en tips over Moodle

Ontvang van elke blog die wij schrijven een notificatie op je e-mailadres, zodat je goed op de hoogte blijft over Moodle.
Afmelden is altijd mogelijk.

Voeg je bij 1.888 andere abonnees