Moodle Workplace 4.0 is beschikbaar met nieuw intuïtief ontwerp en navigatie

  • Moodle tips
  • >
  • Moodle Workplace 4.0 is beschikbaar met nieuw intuïtief ontwerp en navigatie

Nieuwe gebruikerservaring in 4.0

Afgelopen maandag is op de Global Moodlemoot in Barcelona officieel Moodle Workplace 4.0 gelanceerd. Deze versie is de grotere broer van Moodle LMS wat de meeste mensen kennen. In april van dit jaar werd de nieuwe gebruikerservaring van Moodle LMS 4.0 al beschikbaar en deze is nu ook voor Moodle Workplace 4.0 geïmplementeerd. Het nieuwe intuïtieve ontwerp en de verbeterde navigatie zijn de belangrijkste zaken om te melden. Ook is ‘custom pages’ toegevoegd waarmee je zelf eenvoudig een pagina met blokken kan toevoegen aan je dashboard. In een andere blog zullen we verder op ingaan.

Rond kerst 2022 staat de release van 4.1 van Moodle Workplace op de planning. Dit betekent voor klanten van Avetica dat wij vanaf januari 2023 de upgrades naar versie 4.1 gaan uitvoeren. Versie 4.0 slaan wij nog even over. Iedere klant ontvangt over de upgrade nog een apart bericht.

Upgrade naar Moodle Workplace

Voor iedereen die zich afvraagt wat Moodle Workplace is, een korte toelichting. Moodle Workplace is een aparte versie van Moodle waarbij de basis altijd Moodle LMS is. Moodle Workplace is alleen via Premium Moodle Partner beschikbaar zoals Avetica. Met Moodle Workplace beschik je over een aantal extra krachtige en flexibele functionaliteiten. Denk aan multi-tenancy, dynamische regels, (her)certificeringen en een rapportage generator. Een redelijk aantal klanten van ons hebben reeds een upgrade van LMS naar Workplace laten uitvoeren. Daarmee behouden ze wat ze hebben en krijgen tevens meer mogelijkheden om het leren in organisaties zo efficiënt mogelijk in te richten.

Bekijk video en presentatie

Moodle HQ heeft van deze nieuwe versie een korte video, een presentatie, een productflyer (pdf) en een speciale landingspagina gemaakt met de belangrijkste wijzigingen. Bekijk ze gerust en vraag een demo aan bij Avetica als je Moodle Workplace in de praktijk wil zien en wil bespreken of deze versie inderdaad van meerwaarde is voor jouw organisatie.

Blijf op de hoogte

Vul je e-mailadres in en lees als eerste onze blogs over Moodle.

Voeg je bij 1.888 andere abonnees
Hand click
Nieuws en tips over Moodle

Ontvang van elke blog die wij schrijven een notificatie op je e-mailadres, zodat je goed op de hoogte blijft over Moodle.
Afmelden is altijd mogelijk.

Voeg je bij 1.888 andere abonnees