Global Moodlemoot dag 3

Time travel party

Aan het einde van dag 2 verzamelen alle Moodlers voor de ‘Time Travel’ party in de prachtige historische zaal ‘La Paloma’ die dateert uit 1903. Niet alleen de zaal brengt je terug in de tijd maar ook de hoeveelheid Moodlers die zich hebben verkleed zorgen voor een prima feestje!

Back to the future

Nederlandstalige Moodle community

Het officiële programma begint vanwege de party wat later waardoor we een mooie gelegenheid hebben om met alle aanwezigen van de Nederlandstalige Moodle community bij elkaar te komen. Avetica heeft een aantal mensen van Moodle hoofdkantoor uitgenodigd en alle aanwezigen uit Nederland en België. Met een 25-tal mensen praten we over de Nederlandse community en maken we afspraken over hoe we deze wat meer leven in kunnen blazen. Joost Elshoff vatte mooi samen wat we bespraken.

  1. De Nederlandstalige Moodle gemeenschap zou elkaar actiever online en fysiek moeten vinden, om ervaringen en good practices te delen, van elkaar te leren.
  2. Content vertalen in Moodle is een geweldige tool, maar het zou fijn zijn als er een vertaalgeheugen was van gebruikelijke terminologie in het Nederlands.
  3. Ambitie voor het komende jaar: laten we elkaar in MoodleNet vinden en open leermateriaal met elkaar delen. Emilio van het hoofdkantoor gaat na of we daar een eigen ‘ruimte’ kunnen krijgen.
  4. We bespraken ook ervaringen met upgraden naar 4.x: besteed veel aandacht aan de ‘mensfactor’ na de upgrade, zodat docenten en lerenden goed begeleid hun weg vinden in de nieuwe UX
Meeting Nederlandstalige Moodle gebruikers en Moodle HQ

Toekomst van het LMS over 5 jaar

De laatste dag wordt geopend met een paneldiscussie over de toekomst van het LMS. Er komen vragen aan de orde wat er nodig voor de transitie van het onderwijs en wat de rol is van het LMS.

Terugblik

Wat nemen wij als Avetica mee van de Global Moodlemoot? Het meest waardevol was de partnerdag op maandag. Met alle (Premium) Moodle partners hebben we gesproken over de ontwikkelingen van Moodle LMS, Workplace en andere Moodle producten. Tijdens de Moot hebben we diverse sessies bezocht. De ene was beter dan de andere, maar dat blijft altijd lastig voor de programmacommissie. Wij hebben veel inspiratie opgedaan wat de komende maanden zal blijken in onze blogs en dienstverlening. Het leukste onderdeel blijft het ontmoeten van wereldwijde Moodlelaars. Of je nu met een Duitser of een Argentijn praat, de gezamenlijk passie van Moodle is wat ons verbindt.

Moodlemoot Benelux 2023

Die passie van Moodle is ook de drijfveer voor de organisatie van de Nederlandstalige Moodlemoot 2023. Vanaf nu gaan we als Avetica de organisatie oppakken en daarbij betrekken wij graag de hele Nederlandse en Vlaamse community. Meld je dus bij ons als je daar iets wil delen of presenteren. Abonneer je op onze blog om op de hoogte te blijven.

Blijf op de hoogte

Vul je e-mailadres in en lees als eerste onze blogs over Moodle.

Voeg je bij 1.868 andere abonnees
Hand click
Nieuws en tips over Moodle

Ontvang van elke blog die wij schrijven een notificatie op je e-mailadres, zodat je goed op de hoogte blijft over Moodle.
Afmelden is altijd mogelijk.

Voeg je bij 1.868 andere abonnees