Product­vergelijking Moodle LMS / Workplace bijgewerkt voor versie 3.10

  • Moodle tips
  • >
  • Product­vergelijking Moodle LMS / Workplace bijgewerkt voor versie 3.10

Twee Moodle producten

Bijna twee jaar geleden zag Moodle Workplace het levenslicht. Het werd gepresenteerd als ‘The best of Moodle, fine-tuned for organisational learning‘. Is dit dan een compleet anders leermanagementsysteem dan Moodle LMS (zoals de ‘gewone’ Moodle nu heet)? Nee, dat niet. Moodle Workplace bestaat voor 80% uit ‘gewoon’ Moodle. Ik noem daarom Moodle Workplace vaak de ‘grotere broer’ van Moodle LMS.

Hoe cursussen werken is bijvoorbeeld helemaal hetzelfde in beide programma’s. De 20% aan nieuwe functionaliteit zit hem in een toplaag die het leren in organisaties krachtig ondersteunt. Multi-tenancy, programma- en certificeringsmanagement, dynamische regels en de rapportage generator zijn een paar zaken waarom veel organisaties nu kiezen voor Moodle Workplace. Zie ook ons eerste blogs met uitleg over deze functionaliteit.

Meerwaarde Moodle Workplace voor onderwijs?

Is Moodle Workplace voor elke school of organisatie interessant? Het antwoord op die vraag hangt van vele factoren af. Zo dacht ik in eerste instantie dat Moodle Workplace onvoldoende meerwaarde zou hebben voor het onderwijs. Totdat een school uit België zich meldde en juist de multi-tenancy erg interessant vond. Dit Centrum voor Volwassenenonderwijs (CVO) is een fusieschool en elke locatie krijgt haar eigen tenant met haar eigen look-and-feel. Ook gaat zij aan de slag met het samenstellen van leerprogamma’s op basis van Moodle cursussen.

Wat zijn de verschillen?

Moodle HQ had vorig jaar een productvergelijking opgesteld tussen de twee Moodle producten. Deze is vorige week bijgewerkt naar versie 3.10. Hieronder staan de verschillen. Ook kan je de productvergelijking in pdf downloaden.

Demo Moodle Workplace?

Ken je Moodle LMS al en wil je de meerwaarde van Moodle Workplace in de praktijk zien? Neem dan contact op. We plannen dan samen een online demonstratie. En doe alvast een klein testje om te weten wat jouw organisatie nodig heeft.

Blijf op de hoogte

Vul je e-mailadres in en lees als eerste onze blogs over Moodle.

Voeg je bij 1.856 andere abonnees
Hand click
Nieuws en tips over Moodle

Ontvang van elke blog die wij schrijven een notificatie op je e-mailadres, zodat je goed op de hoogte blijft over Moodle.
Afmelden is altijd mogelijk.

Voeg je bij 1.856 andere abonnees