Nieuw inzicht voor Moodle

Als u inmiddels werkt met Moodle 3.5 heeft u mogelijk een mail ontvangen met de titel “Nieuw inzicht voor ‘Systeem’: Geen lesgeven” met daarin de tekst “Het systeem heeft enkele inzichten voor jou gegenereerd”.

Op zich fijn nieuwe inzichten maar wat moet je met deze mail?

Vanaf Moodle 3.5 is de Analytics tool (Sitebeheer / Analytics) standaard aanwezig en ook ingeschakeld. Deze tool is het resultaat van het Inspire project en geeft de mogelijkheid om Learning Analytics te genereren vanuit je Moodle site.

Standaard zijn er twee modellen aanwezig waarvan het model ‘Geen lesgeven’ ingeschakeld staat. Moodle documentatie zegt er het volgende over.

“This model’s insights will inform site managers of which courses with an upcoming start date will not have teaching activity. This is a simple model and it does not use machine learning backend to return predictions. It bases the predictions on assumptions, e.g. there is no teaching if there are no students.”

Vind je de ontvangen mail en dus ook het ‘nieuwe inzicht’ niet nuttig, zet het model dan uit door te gaan naar ‘Sitebeheer / Analytics / Modellen voor analytics’ en kies bij de Acties voor Schakel uit.

Het tweede model wat aanwezig is heet ‘Leerlingen met het risico op opgeven’ (Engels: ‘Students at risk of dropping out’). Over dit model is uitgebreide Moodle documentatie aanwezig en voorspelt feitelijk welke leerlingen in een cursus risico lopen om op te geven. Vanuit het rapport kun je als docent de details van de voorspelling bekijken en eventueel acties uitzetten zoals het sturen van een bericht of de voorspelling voor kennisgeving aannemen.

 

 

Blijf op de hoogte

Vul je e-mailadres in en lees als eerste onze blogs over Moodle.

Voeg je bij 1.857 andere abonnees
Hand click
Nieuws en tips over Moodle

Ontvang van elke blog die wij schrijven een notificatie op je e-mailadres, zodat je goed op de hoogte blijft over Moodle.
Afmelden is altijd mogelijk.

Voeg je bij 1.857 andere abonnees