H5P Dictee komt eraan!

Er zijn al een groot aantal H5P content types beschikbaar en toch komen er elke keer weer nieuwe bij. Oliver Tacke ontwikkelde een nieuw type waarover hij op zijn eigen website schrijft. De naam van dit nieuwe content type is ‘Dictation’.

In onderstaande video legt Oliver de werking uit.

Wat doet ‘Dictation’?
Dictation is dictee in het Nederlands en dat is precies wat je met dit content type kunt doen, dictees afnemen.

Je kunt een tweetal audio files uploaden. De eerste is bedoeld voor een tekst gesproken op normaal tempo. De tweede voor audio gesproken in een langzamer tempo. De audio files maak je eenvoudig op je eigen computer.

Naast de audio files voer je de uitgesproken tekst in zodat deze gevalideerd kan worden. Het hele doel van de oefening is namelijk dat cursisten de audio beluisteren en invoeren wat ze horen. Feitelijk net zoals het dictee in de klas waar de leraar dit ook eerst op normaal tempo en later langzamer voorleest.

Na invoer kun je jouw input controleren en krijg je een score terug. In de instellingen kun je bepalen hoe veel keer beide audio files beluistert mogen worden. Ook kun je instellen hoe zwaar kleine fouten aangerekend worden.

‘Dictation’ kan al worden gedownload en gebruikt maar Oliver adviseert dit nog niet op productie sites te doen omdat het nog een beta versie is. Hopelijk is het op niet al te lange termijn tussen alle andere content types te vinden.

Hieronder kun je de oefening alvast testen.

Blijf op de hoogte

Vul je e-mailadres in en lees als eerste onze blogs over Moodle.

Voeg je bij 1.888 andere abonnees
Hand click
Nieuws en tips over Moodle

Ontvang van elke blog die wij schrijven een notificatie op je e-mailadres, zodat je goed op de hoogte blijft over Moodle.
Afmelden is altijd mogelijk.

Voeg je bij 1.888 andere abonnees