Moodle beëindigt partnership met Blackboard

Moodle heeft vandaag in een persbericht laten weten dat het haar partnership met Blackboard beëindigt. Voor diegene die Blackboard niet kennen…Blackboard heeft haar eigen Learning Management System met een tot nu toe groot marktaandeel in het hoger onderwijs en universiteiten.

Blackboard werd Moodle Partner in 2012 door de acquisitie van een aantal bedrijven die al Moodle Partner waren inclusief het Amerikaanse Moodlerooms.

Martin Dougiamas, CEO en oprichter van Moodle, schrijft “Blackboard is altijd een gevoelig en verwarrend onderwerp geweest in de Moodle community mede omdat ze hun eigen concurrerend product bleven doorontwikkelen.” De bijdrage aan de Moode Partnership omzet die Blackboard leverde daalde gestaag sinds 2012 reden waarom Moodle het partnership nu beëindigt om duidelijk te scheppen en volledige focus te leggen op de roadmap van het eigen product.

In de rest van het bericht worden enkele ontwikkelingen genoemd die mede mogelijk werden gemaakt door een bijdrage van ‘Education for the Many‘ waarover we hier eerder schreven zoals bijvoorbeeld de opening van een kantoor in Barcelona. Moodle zet volop in op doorontwikkeling van het eigen product met eigen middelen en deze stap onderschrijft dat nog eens een keer.

Het volledige bericht lees je op Moodle.com

Blijf op de hoogte

Vul je e-mailadres in en lees als eerste onze blogs over Moodle.

Voeg je bij 1.868 andere abonnees
Hand click
Nieuws en tips over Moodle

Ontvang van elke blog die wij schrijven een notificatie op je e-mailadres, zodat je goed op de hoogte blijft over Moodle.
Afmelden is altijd mogelijk.

Voeg je bij 1.868 andere abonnees