Avetica, Moodle Premium Partner

H5P Branching scenario komt eraan

Het kan nog even duren maar H5P laat in een update weten dat ze in 2018 met een nieuw content type gaan komen ‘Branching scenario’.

Al op de MoodleMoot van mei 2017 kondigde Svein-Torre van H5P dit content type aan. In mei van dit jaar sprak ik Oliver Tacke, ontwikkelaar bij H5P, die aangaf dat men vorderingen maakte. H5P bevestigt nu dus dat het er nog dit jaar gaat komen.

Wat is ‘Branching scenario’?

H5P kent een groot aantal content types die je los van elkaar of in een flow achter elkaar kunt gebruiken. Branching scenario gaat je de gelegenheid geven om al die content types te gebruiken en met zogenaamde branching questions aan elkaar te verbinden in een scenario. De leerling start bijvoorbeeld met bekijken van een interactieve video gevolgd door een (branching) vraag en op basis van het antwoord gaat men een bepaald pad in het scenario in. Elk content type wordt gevolgd door een branching question.

Op basis van het screenshot belooft het een eenvoudige interface te worden maar dat waren we natuurlijk al gewend. H5P schrijft dat men klaar is met de ‘view’ en dat men 1/3 van de editor gereed heeft. Ik kijk ernaar uit maar we moeten nog even geduld hebben.

Welke mogelijkheden zie jij met dit content type?

 

Hand-click.svg

Moodlemoot 2024

Heb jij je al ingeschreven voor hét Moodle event van het jaar?