Vooruitblik Moodle 3.4: integratie Learning Analytics plugin

  • Moodle tips
  • >
  • Vooruitblik Moodle 3.4: integratie Learning Analytics plugin

Moodle is al een tijdje bezig met het zogenaamde ‘Project Inspire‘ Doel van het project was en is om te komen tot een learning analytics tool in Moodle. Om tot een eerste versie te komen heeft men (met toestemming van scholen en organisaties) toegang gekregen tot de geanonimiseerde data van Moodle sites wereldwijd. Je kunt je site hier nog steeds voor aanmelden omdat men met nog meer data nog betere analyses kan doen.

Op basis van al die data heeft men een plugin ontwikkeld die voorspellende patronen kan aangeven. De plugin beschikt momenteel over nog slechts één ingebouwd model. Dit model geeft aan welke studenten het risico lopen om in een cursus af te haken.

In de documentatie valt te lezen dat dit model alleen werkt indien de cursussen in je omgeving een vaste start- en einddatum hebben. In veel online omgevingen zal daar geen sprake van zijn. Men geeft aan dat andere methodes in de toekomst ook ondersteunt zullen worden mits hier voldoende data over verzameld kan worden.

De plugin kan notificaties versturen aan docenten indien er patronen of risico’s in het online gedrag van studenten ontdekt worden. Hierbij wordt gebruik gemaakt van de Moodle ‘Event monitoring‘. De docent kan vervolgens vanuit de notificatie pagina een bericht sturen aan de betreffende studenten.

Momenteel is de ‘Inspire tool’ als plugin beschikbaar vanaf Moodle 3.3 maar vanaf 3.4 opgenomen in de standaard van Moodle.

Bekijk hieronder de video met uitleg over Project Inspire en de oproep om je site aan te melden zodat data gebruikt kan worden voor verbetering van de plugin.

Blijf op de hoogte

Vul je e-mailadres in en lees als eerste onze blogs over Moodle.

Voeg je bij 1.888 andere abonnees
Hand click
Nieuws en tips over Moodle

Ontvang van elke blog die wij schrijven een notificatie op je e-mailadres, zodat je goed op de hoogte blijft over Moodle.
Afmelden is altijd mogelijk.

Voeg je bij 1.888 andere abonnees