Avetica, Moodle Premium Partner

Automatisch zichtbaarheid Moodle cursus tonen of verbergen

  • Moodle tips
  • >
  • Automatisch zichtbaarheid Moodle cursus tonen of verbergen

Binnen de instellingen van een Moodle cursus kan je aangeven wat de startdatum en einddatum is van een cursus. Ook kan je instellen of de cursus wel of niet zichtbaar is voor je studenten/deelnemers.

Als de startdatum in de toekomst ligt, kunnen deelnemers zich nog niet aanmelden in de cursus. Maar hij is wel zichtbaar in het cursusoverzicht en dat geeft soms wat verwarring. De Moodle plugin CUL Course Visibility Update heeft hiervoor een oplossing bedacht. Als de startdatum wordt bereikt en de zichtbaarheid van de cursus staat op Verberg, dan wordt de cursus automatisch op Toon gezet. En na het verstrijken van de einddatum wordt de cursus weer op verbergen gezet.

Bedenk wel dat de datum van de server leidend is in het omzetten van zichtbaarheid. Als de huidige datum recenter is dan de startdatum, zal deze plugin geen enkele actie uitvoeren. Course Visibility Update maakt gebruikt van de cron, dus deze moet wel ingesteld staan.

Hand-click.svg

Moodlemoot 2024

Heb jij je al ingeschreven voor hét Moodle event van het jaar?