Automatisch zichtbaarheid Moodle cursus tonen of verbergen

  • Moodle tips
  • >
  • Automatisch zichtbaarheid Moodle cursus tonen of verbergen

Binnen de instellingen van een Moodle cursus kan je aangeven wat de startdatum en einddatum is van een cursus. Ook kan je instellen of de cursus wel of niet zichtbaar is voor je studenten/deelnemers.

Als de startdatum in de toekomst ligt, kunnen deelnemers zich nog niet aanmelden in de cursus. Maar hij is wel zichtbaar in het cursusoverzicht en dat geeft soms wat verwarring. De Moodle plugin CUL Course Visibility Update heeft hiervoor een oplossing bedacht. Als de startdatum wordt bereikt en de zichtbaarheid van de cursus staat op Verberg, dan wordt de cursus automatisch op Toon gezet. En na het verstrijken van de einddatum wordt de cursus weer op verbergen gezet.

Bedenk wel dat de datum van de server leidend is in het omzetten van zichtbaarheid. Als de huidige datum recenter is dan de startdatum, zal deze plugin geen enkele actie uitvoeren. Course Visibility Update maakt gebruikt van de cron, dus deze moet wel ingesteld staan.

Blijf op de hoogte

Vul je e-mailadres in en lees als eerste onze blogs over Moodle.

Voeg je bij 1.856 andere abonnees
Hand click
Nieuws en tips over Moodle

Ontvang van elke blog die wij schrijven een notificatie op je e-mailadres, zodat je goed op de hoogte blijft over Moodle.
Afmelden is altijd mogelijk.

Voeg je bij 1.856 andere abonnees