Programmeertaal in Moodle invoegen met Generico filter

  • Moodle tips
  • >
  • Programmeertaal in Moodle invoegen met Generico filter

Van een relatie die via Moodle aan medewerkers uitlegt hoe programmeertalen werken kreeg ik de volgende vraag: “Hoe voeg ik programmeer voorbeelden toe in Moodle die vervolgens goed tonen aan de gebruiker?”.

Wanneer je in de Moodle teksteditor namelijk zomaar een stukje programmeertaal invoegt, zoals bijvoorbeeld PHP, HTML of CSS, wordt dat niet goed weergegeven. De oplossing is om het Generico filter voor Moodle te installeren.

Wat doet Generico?

Generico geeft je de mogelijkheid om eenvoudige templates te maken. Gebruikers hoeven daarna alleen maar een stukje code of link in Moodle te plakken omdat jij de rest al in de template hebt gedefinieerd. Denk aan het inbedden van buttons, waarschuwingen, grafieken etc. Generico komt standaard al met een 20 tal templates. Voor het invoegen van programmeertaal kun je de template ‘codebox’ gebruiken.

Installeer naast het filter ook nog de Generico knop voor in de Atto editor. Wanneer je die via de instellingen aan de Atto werkbalk hebt toegevoegd kun je hierop klikken en zitten de templates achter buttons waaruit je een keuze kunt maken. Na het kiezen van ‘codebox’ kun je uit verschillende programmeertalen kiezen en ook aangeven of de code gekopieerd mag worden.

Generico heeft ook een template voor het maken van grafieken. Je voert de labels en data in en je hebt direct een mooie geanimeerde grafiek.

Blijf op de hoogte

Vul je e-mailadres in en lees als eerste onze blogs over Moodle.

Voeg je bij 1.868 andere abonnees
Hand click
Nieuws en tips over Moodle

Ontvang van elke blog die wij schrijven een notificatie op je e-mailadres, zodat je goed op de hoogte blijft over Moodle.
Afmelden is altijd mogelijk.

Voeg je bij 1.868 andere abonnees