Nieuwe updates en Moodle 3.7 is End of Life

Moodle releases

Niet alleen Moodle 3.10 is afgelopen week als nieuwe (major) release beschikbaar gekomen. Ook een aantal minor releases (updates), namelijk:

Zoals altijd bevatten deze updates bugfixes en kleine verbeteringen. Zie de diverse release notes.

Moodle 3.7 is End of Life

Bij het ontwikkelen en onderhouden van software is er sprake van een ‘vervaldatum’. Na deze datum vervalt de ondersteuning en wordt de betreffende versie niet meer onderhouden. Dit wordt ook wel End of Life genoemd.

Ook Moodle werkt met dit model. Je kan namelijk niet eeuwig een bepaalde versie bijhouden. Denk bijvoorbeeld aan Windows XP. Dit was een hele goede versie maar hiervoor worden ook geen updates meer uitgebracht. Wist je dat ook Internet Explorer 11 niet meer wordt ondersteund?

Per 9 november is Moodle 3.7 uit de ondersteuning gelopen. Dat betekent dat er geen updates meer uitkomen. Wordt er toch nog een serieus beveiligingslek gevonden, dan moet je zo spoedig mogelijk upgraden naar een nieuwere versie.

Passende beveiliging

Je kan uiteraard nog wel blijven doorwerken met versie 3.7. Alleen de risico’s zijn dan wel voor jouw organisatie. Want werken met een versie die End of Life is past zeker niet binnen de principes van ‘passende beveiliging’ van de AVG.

Benieuwd wanneer jouw Moodle versie End of Life is? Bekijk dit schema.

Blijf op de hoogte

Vul je e-mailadres in en lees als eerste onze blogs over Moodle.

Voeg je bij 1.869 andere abonnees
Hand click
Nieuws en tips over Moodle

Ontvang van elke blog die wij schrijven een notificatie op je e-mailadres, zodat je goed op de hoogte blijft over Moodle.
Afmelden is altijd mogelijk.

Voeg je bij 1.869 andere abonnees