Einde van Moodle desktop in zicht

Moodle desktop?

Het einde van Moodle desktop is in zicht. Na de lancering in juli 2017 stopt Moodle na mei 2021 met de (door)ontwikkeling van deze desktop app voor Windows, MacOS en Linux. Voor de zekerheid, dit is wat anders dan Moodle Mobile. De apps voor iOS en Android blijven gewoon beschikbaar. Moodle desktop draait als programma op jouw eigen computer.

Eigenlijk werkt Moodle desktop hetzelfde op je computer als op je mobiele telefoon. Toch was deze variant niet heel bekend. Wij hadden net een eerste klant die dit wel wilde en daarmee moeten wij nu in overleg.

Argumenten om te stoppen

Waarom stopt Moodle dan met deze dienstverlening? Daarvoor zijn een aantal redenen:

  • Apple heeft wijzigingen doorgevoerd voor ondersteuning van iOS apps op een Mac
  • Microsoft maakt Windows klaar om ook Android apps te kunnen draaien
  • De EU verscherpt een aantal regels voor het toegankelijk maken van websites en die zijn lastig in Moodle desktop door te voeren
  • De dienst ‘Moodle Desktop’ wordt erg weinig afgenomen en is daarom niet rendabel genoeg

Focus op Moodle Mobile

Er is ook een positieve kant te melden. Er kan nu nog meer tijd in de doorontwikkeling van de Moodle apps gestoken worden. Er zijn verschillende modellen beschikbaar, van de gratis (en beperkte) versie tot en met de Branded Moodle App. Met deze laatste variant krijg je een eigen icoontje in de app stores en toont de Moodle app de huisstijl van jouw organisatie. Neem contact op met Avetica als je meer hierover wilt weten.

Blijf op de hoogte

Vul je e-mailadres in en lees als eerste onze blogs over Moodle.

Voeg je bij 1.869 andere abonnees
Hand click
Nieuws en tips over Moodle

Ontvang van elke blog die wij schrijven een notificatie op je e-mailadres, zodat je goed op de hoogte blijft over Moodle.
Afmelden is altijd mogelijk.

Voeg je bij 1.869 andere abonnees