Blok Fast Navigation van Nederlandse bodem

Nederlandse bodem

In de Moodle plugin database staat sinds deze week het blok Fast Navigation. Naast dat dit een handige tool voor je navigatie in een cursus, is vooral ook leuk om te melden dat twee Nederlanders hieraan gewerkt hebben. Luuk Verhoeven en Gemma Lesterhuis hebben deze tool ontwikkeld en onderhouden hem ook.

Eenvoudige navigatie

Het doel van dit blok is om met één klik bepaalde onderdelen uit een Moodle cursus snel te benaderen. Als docent maak je meerdere iconen aan met een link, bijvoorbeeld naar een bepaald forum of helppagina.

De iconen verschijnen in een blok maar ook aan de rechterzijkant van je scherm als je daar met je muis overheen gaat. Het blok hoef je niet te tonen om toch van deze snelle navigatie gebruik te maken.

Video met uitleg

Gemma heeft een video opgenomen om in 2 minuten de werking van dit blok te demonstreren.