Avetica, Moodle Premium Partner

Uit de Moodle trukend**s

Via de support afdeling van Avetica verwerken wij dagelijks veel vragen over Moodle. Deze week kwam er een melding binnen die ik hier graag deel.

In de Moodle omgeving van een technische opleiding staat de volgende toetsvraag ‘Op de doos van een lamp staat…..’ De vraag toont voor de docent en de beheerder van de site normaal. Leerlingen bleken het volgende te zien: ‘Op de ** van een lamp staat…..’

Het was even zoeken maar de sterretjes bleken veroorzaakt te worden door het Woordcensuur filter. Eenvoudig gezegd gaan filters door de content van Moodle heen en doen daar vervolgens dingen mee. Zo kijkt dit filter, zoals de engelse vertaling zegt, naar ‘bad words’ en vervangt die door 2 sterretjes als ze gevonden worden. Met name bedoeld om scheldwoorden in posts van fora en dergelijke te voorkomen.
‘Doos’ blijkt in de standaard lijst van scheldwoorden voor te komen naast een hele reeks andere woorden. Als jij doos gewoon wilt gebruiken kun je dit woord uit de lijst van ‘verboden’ woorden halen door het taalbestand van Moodle te bewerken. Eigen woorden toevoegen doe je via Sitebeheer / Plugins / Filters / Woordcensuur.
Hand-click.svg

Moodlemoot 2024

Heb jij je al ingeschreven voor hét Moodle event van het jaar?