LTI Advantage Certification voor Moodle 3.7. Knap gedaan!

  • Moodle tips
  • >
  • LTI Advantage Certification voor Moodle 3.7. Knap gedaan!

Learning Tools Interoperability (LTI) is een internationale standaard om content en bronnen te integreren in leermanagementsystemen. Het is dus meer dan een linkje naar een externe site, want een LTI-link bevat ook gelijk een SSO-koppeling en terugkoppeling van behaalde cijfers. Al jarenlang is Avetica fan van LTI, onder andere vanwege de mogelijkheden voor business development.

In 2011 werd LTI door het IMS Global Learning Consortium uitgebracht en nog hetzelfde jaar werd de Moodle plugin ‘externe tool’ ontwikkeld. Dit was een LTI-consumer om externe content te integreren. In 2013 kwam de LTI-provider in de community plugindatabase beschikbaar. Sinds Moodle 3.1 is deze plugin standaard opgenomen in de core van Moodle. Mooi om te zien hoe snel Moodle en de community dit soort nieuwe ontwikkelingen oppakt. En dan te weten dat er grote (en duur betaalde) leermanagementsystemen zijn die nog steeds LTI hebben geïmplementeerd.

Ook LTI ontwikkelt zich verder en versie 1.3 is uitgebracht. Meer verbeterde beveiliging en meer mogelijkheden om rollen, cijfers en namen uit te wisselen. In Moodle 3.7 die in mei 2019 uitkomt is LTI v3 volledig geïmplementeerd. Moodle heeft van het IMS Global Learning Consortium een certificering ontvangen en daarmee is Moodle het eerste LMS dat zo’n certificaat ontvangt.

Mark Leuba, vice president van product management, IMS Global Learning Consortium. “Congratulations to Moodle for being among the first learning platforms to achieve LTI Advantage certification and accelerate the transition to LTI Advantage as the new model for extending the digital learning ecosystem.”

Martin Dougiamas, oprichter en CEO van Moodle: “Moodle firmly believes in sustainable open solutions and the importance of open standards. We are extremely pleased to be among the first to be certified and ready for LTI Advantage,”

Moodle_LTI-Advantage Certification.png

Blijf op de hoogte

Vul je e-mailadres in en lees als eerste onze blogs over Moodle.

Voeg je bij 1.869 andere abonnees
Hand click
Nieuws en tips over Moodle

Ontvang van elke blog die wij schrijven een notificatie op je e-mailadres, zodat je goed op de hoogte blijft over Moodle.
Afmelden is altijd mogelijk.

Voeg je bij 1.869 andere abonnees