H5P conferentie en nieuws

Begin december vond in Australië de eerste H5P conferentie plaats. Vanuit alle windstreken kwamen mensen bij elkaar die op een bepaalde manier met H5P bezig zijn. Moodlefacts volgde het voor u op afstand.

Van tevoren was al aangekondigd dat men ook nieuwe content types zou lanceren. Over twee schreven wij hier al eerder maar deze zullen in de komende weken dan eindelijk beschikbaar komen. De eerste twee zijn:

Via de links hierboven kunt u onze eerdere artikelen over deze content types lezen. Zodra we de kans krijgen om met ‘Branching scenario’ te spelen zullen we hier zeker verslag doen.

Nieuw is de aankondiging van het content type ‘Interactive Book‘. Een manier om met behulp van H5P een online ‘boek’ te maken waar vanzelfsprekend alle andere content types in gebruikt kunnen worden. Veel details zijn er nog niet bekend maar wel dat de browser ook de inhoud indexeert. Momenteel bereiken wij die opzet deels al door H5P te embedden in de standaard Moodle boek module.

Toekomst?
Op de conferentie was ook een demo van de Norwegian Digital Learning Arena (NDLA). Zij gaven een demo waarin te zien was hoe zij in een interactieve video ook 360 graden video inzetten. In onderstaande video kun je hier een demo van bekijken. Of ook H5P dit op deze manier gaat ondersteunen is nog niet duidelijk maar aangezien de NDLA vooral is opgezet om Open Educational Resources (OER) te publiceren lijkt het mij een kwestie van tijd voordat we dit ook in H5P terug gaan zien.

Blijf op de hoogte

Vul je e-mailadres in en lees als eerste onze blogs over Moodle.

Voeg je bij 1.869 andere abonnees
Hand click
Nieuws en tips over Moodle

Ontvang van elke blog die wij schrijven een notificatie op je e-mailadres, zodat je goed op de hoogte blijft over Moodle.
Afmelden is altijd mogelijk.

Voeg je bij 1.869 andere abonnees