Avetica, Moodle Premium Partner

Moodle 3.5.3 mooie nieuwe mogelijkheden

Normaal gesproken besteden we hier niet zoveel aandacht aan een zogenaamde minor release van Moodle. Dit keer, bij 3.5.3, zijn er echter wel een aantal dingen het vermelden waard. Het zijn met name verbeteringen in de AVG functies die Moodle vanaf 3.5 standaard bevat.

Verwijderde gebruikers

Instelling die er voor zorgt dat van verwijderde gebruikers ook daadwerkelijk alle bestanden worden verwijderd. Je had misschien het idee dat dit al het geval was maar de gebruiker verdween bij verwijdering wel uit de gebruikerslijst maar stiekem bleef er nog van alles in de database staan. Het zou dus ook zomaar eens kunnen zijn dat als je deze setting aanzet, je omgeving in omvang afneemt door de verwijdering van bestanden van oude gebruikers. Je vindt de setting in de Sitebeheer / Gebruikers / Privacy

Retentie

In de AVG settings kun je bepalen hoe lang gegevens bewaard worden, de zogenaamde retentie. In de footer toont nu een link ‘Samenvatting gegevensretentie’. De gebruiker krijgt op die manier informatie over de retentie. Je kunt de link uitschakelen in de settings.

Retentie per rol

De hierboven genoemde retentie kan vanaf 3.5.3 ook verschillend ingesteld worden per rol

Verzoeken

Als beheerder of Functionaris Gegevensbescherming krijg je mogelijk meerdere verzoeken voor informatie. Je kunt deze nu in bulk verwerken

Berichten

Mails aan site beheerders en FG inzake de AVG geven nu de naam van de site weer, handig voor beheerders van meerdere sites.

Profiel

Profiel van gebruikers bevat nu alle links om verzoeken in te dienen inclusief een verzoek verwijdering

Hand-click.svg

Moodlemoot 2024

Heb jij je al ingeschreven voor hét Moodle event van het jaar?