Storyline content direct tonen op Moodle cursuspagina

  • Moodle tips
  • >
  • Storyline content direct tonen op Moodle cursuspagina

Vandaag behandelde ik een vraag van een klant die HTML5 output van Storyline direct wilde tonen op een cursuspagina van Moodle. Vergelijkbaar met hoe je een video kunt embedden. In dit artikel leg ik stap voor stap uit hoe je dit voor elkaar kunt krijgen.

Stap 1: Bron Bestand opties om te tonen
Zorg dat bij het brontype Bestand de mogelijkheid open staat om bestanden ‘In frame’ te laten tonen. Deze instelling staat in Moodle niet standaard open maar kun je vinden via Sitebeheer / Plugins / Activiteitenmodules / Bestand. Zorg dat daar alle opties open staan.

Stap 2: Uploaden bestanden
Storyline levert je bij output naar HTML5 een reeks bestanden op. Maak er een ‘Zip’-bestand van en upload het zip bestand naar je Moodle cursus door het eenvoudig naar de cursuspagina toe te slepen. Moodle vraagt je wat er met mee gedaan moet worden en kies daarbij voor ‘Maak bron met een bestand’.

Stap 3: Unzip bestanden en zet hoofdbestand
Ga naar de instellingen van het geuploade bestand en constateer dat de zip aanwezig is. Klik op de zip en kies bovenin de popup die verschijnt voor ‘Unzip’. De bestanden worden uitgepakt en je ziet een folder ontstaan.

Dubbelklik op de folder en ga op zoek naar een bestand genaamd ‘story_html5.html’. Klik daarop en kies in de popup die verschijnt voor ‘Zet als hoofdbestand’

Kies bij ‘Verschijnen’ vervolgens nog voor ‘In frame’

Stap 4: Verberg bronbestand voor leerlingen
Uitgaande van Moodle 3.3 kun je bronnen en activiteiten verbergen voor leerlingen maar wel beschikbaar houden zodat zij ze wel kunnen raadplegen. Ga bij het geuploade bestand naar Bewerk en kies allereerst voor ‘Verberg’. Herhaal dit en kies daarna voor ‘Maak beschikbaar’.

Stap 5: Link kopiëren
Klik met de rechter muisknop op de link en kies voor ‘Linkadres kopiëren’.

Stap 6: Maak een label aan
Maak op de gewenste plek een label en kies bij Voltooide activiteiten voor ‘…niet aanduiden’.

Stap 7: Iframe met link
Schakel in de editor van het label naar de HTML weergave. Plak daar onderstaande code in en voeg je eigen link toe die je in stap 4 hebt gekopieerd.

 <iframe src="HIER JOUW LINK" width="980" height="658"></iframe>

Na het opslaan toont de content nu direct op de cursuspagina.

Controleer in de leerling rol of alles er goed uit ziet.

Blijf op de hoogte

Vul je e-mailadres in en lees als eerste onze blogs over Moodle.

Voeg je bij 1.869 andere abonnees
Hand click
Nieuws en tips over Moodle

Ontvang van elke blog die wij schrijven een notificatie op je e-mailadres, zodat je goed op de hoogte blijft over Moodle.
Afmelden is altijd mogelijk.

Voeg je bij 1.869 andere abonnees