Moodle ontwikkelingen

Eerder spraken we hier al over enkele ontwikkelingen die door Martin Dougiamas werden toegelicht op de Moodlemoot in Duitsland. In dit artikel nog enkele punten die hij daar heeft toegelicht.

Moodle sites
Om gebruikers te ondersteunen kent Moodle momenteel verschillende sites zoals Moodle.org voor alle documentatie, fora voor vragen etc. Moodle.net voor het delen van cursussen, activiteiten en bijvoorbeeld user tours. Moodle.org/plugins voor het zoeken naar plugins voor je site en tenslotte heeft de Moodle User Association haar eigen site.

Momenteel wordt er nagedacht om de functies van al deze verschillende sites te gaan combineren. Martin schetst dat je als gebruiker één centraal Moodle account zou kunnen hebben. Wanneer je inlogt in jouw eigen Moodle site zou er een blok of iets dergelijks moeten tonen waarmee je direct toegang krijgt tot:

  • Bronnen en activiteiten: doordat Moodle weet waar je cursus over gaat of je connecties opbouwt met andere gebruikers die met hetzelfde onderwerp bezig zijn kun je direct ‘resources’ met elkaar uitwisselen
  • Hulp: misschien loop je ergens in vast en zijn er andere Moodle gebruikers die jou gratis of tegen betaling willen helpen
  • Crowdfunding: zoek binnen de community funding voor een component die jij ontwikkeld zou willen zien en start direct een crowdfunding actie.

Het zal nog even duren voordat een dergelijk platform is gerealiseerd maar het denkproces is in ieder geval gestart. Meer en andere details zijn ook te vinden in de samenvatting van een interview met Martin gepubliceerd op campustechnology.com

Moodle partner services
Moodle werkt wereldwijd samen met 88 Moodle partners. Moodle zal de partners steeds meer ondersteunen in hun lokale activiteiten en verwacht daarmee ook de kwaliteit van Moodle dienstverlening te vergroten. Mooi voorbeeld van deze samenwerking is dat Moodle HQ momenteel samenwerkt met partners om Moodle uitgerold te krijgen als het systeem voor het basisonderwijs in Saoedi-Arabië.

Moodle Academy
Al in 2016 schreven wij hier over de plannen van Moodle om een speciaal MOOC platform te lanceren. Ook in Martin’s presentatie komt dit weer voor en het lijkt er dan nu toch echt te gaan komen. Er is een prototype in gebruik bij 1 universiteit. Deze MOOC versie heeft een aangepaste interface voor gebruikers en zo te zien heeft men goed gekeken naar andere MOOC platforms.

Blijf op de hoogte

Vul je e-mailadres in en lees als eerste onze blogs over Moodle.

Voeg je bij 1.857 andere abonnees
Hand click
Nieuws en tips over Moodle

Ontvang van elke blog die wij schrijven een notificatie op je e-mailadres, zodat je goed op de hoogte blijft over Moodle.
Afmelden is altijd mogelijk.

Voeg je bij 1.857 andere abonnees