Moodle komt naar Europa

Martin Dougiamas heeft de afgelopen periode een aantal bijeenkomsten bezocht in Europa. De presentatie die hij hield op de Moodlemoot in Duitsland is volledig online te bekijken. Een aantal interessante punten wil ik er hier uitlichten. In de video kun je dit bekijken vanaf 13 minuten en 18 seconden.

Moodle kantoor in Barcelona
Naast het hoofdkantoor in Australië opent Moodle een kantoor in Barcelona. Martin geeft aan dat hij ervaart dat er een betere cultuur is in Europa als het gaat om openheid en Moodle zich hier ’thuis voelt’. Hij beschrijft dat activiteiten geleidelijk aan over zullen gaan naar Europa. Perth zal nog een lange tijd blijven bestaan maar hij lijkt toch te zeggen dat een groot deel van de activiteiten verplaatst zullen gaan worden. Barcelona is gekozen vanwege het weer en omdat ze er mojito’s hebben.

Moodle foundation
Er komt een onafhankelijke Moodle foundation die waarschijnlijk gevestigd zal worden in Brussel. Voor Brussel is gekozen omdat daar alle Europese beslissingen genomen worden en invloed uitgeoefend kan worden. Martin verbaast zich over het feit dat er geen enkele Europese subsidie gaat naar Moodle. Er zijn wel onderwijs initiatieven en soms ook mooie projecten maar vaak levert het een product op wat niet onderhouden wordt en weer langzaam sterft. Natuurlijk zou hij graag zien dat een deel van dit geld besteed wordt aan Moodle ontwikkelingen zodat de hele wereld er van kan profiteren. Ook zou Moodle graag meer betrokken raken bij onderzoekswerk in Europa op het gebied van onderwijs.

Vanzelfsprekend volgen wij dit op de voet en lees je hier meer zodra er nieuws te melden valt.

Blijf op de hoogte

Vul je e-mailadres in en lees als eerste onze blogs over Moodle.

Voeg je bij 1.888 andere abonnees
Hand click
Nieuws en tips over Moodle

Ontvang van elke blog die wij schrijven een notificatie op je e-mailadres, zodat je goed op de hoogte blijft over Moodle.
Afmelden is altijd mogelijk.

Voeg je bij 1.888 andere abonnees