Embedden in Moodle was nog nooit zo eenvoudig

Embedden is een veelgehoorde term maar misschien is niet voor al onze lezers duidelijk wat er precies mee bedoeld wordt. Andere termen die voor embedden worden gebruikt zijn integreren of insluiten. Wanneer je iets embed integreer je als het ware een stukje van een andere website in je eigen site. De meest gebruikte toepassing binnen Moodle is ongetwijfeld de integratie van een video van Youtube of Vimeo. Je haalt daar een stuk code op en plakt dat op de juiste plek in Moodle waarna de video binnen je eigen site toont.

Embedden van een video is vanaf Moodle 3.2 al een stuk eenvoudiger maar met het verschijnen van een nieuwe plugin wordt het voor nog veel meer media een fluitje van een cent.

De plugin is het Multi-Embed filter en is beschikbaar vanaf Moodle 2.9. Na installatie dien je wat instellingen te doen die goed worden uitgelegd op de pagina van de plugin. Eenmaal geïnstalleerd plak je als gebruiker gewoon de link in de editor en wordt de link door het filter omgezet. Platforms die worden ondersteunt zijn niet alleen Youtube maar ook Google Docs, Padlet, Quizlet, Soundcloud en bijvoorbeeld TED. Een volledig overzicht vind je op de pagina van de plugin.

Blijf op de hoogte

Vul je e-mailadres in en lees als eerste onze blogs over Moodle.

Voeg je bij 1.879 andere abonnees
Hand click
Nieuws en tips over Moodle

Ontvang van elke blog die wij schrijven een notificatie op je e-mailadres, zodat je goed op de hoogte blijft over Moodle.
Afmelden is altijd mogelijk.

Voeg je bij 1.879 andere abonnees