Moodle 3.2 eenvoudiger video embedden

Moodle 3.2 biedt een groot aantal verbeteringen ten opzichte van vorige versies. Met name in de gebruikersinterface zijn die terug te vinden.

Eén van de verbeteringen heb ik wat nader bekeken en dat gaat om het embedden van video. Voorheen moest je van een videokanaal de embed-code ophalen en die plakken in het HTML gedeelte. Al met al toch wel een aantal handelingen.

Vanaf Moodle 3.2 kun je het icoon ‘Media toevoegen’ gebruiken vanuit de Atto editor. Wanneer je daar op klikt toont een popup met meerdere tabbladen. Het tweede tabblad heet Video waar je eenvoudig de link naar de video kunt plakken. In instellingen daaronder kun je de grootte en player instellen. Ook zijn er opties om ondertitelbestanden etc. toe te voegen. Ben je tevreden met de standaard is het een kwestie van ‘Media toevoegen’ klikken. Scheelt toch echt weer een aantal handelingen en is ook goed te begrijpen voor gebruikers die het eerder wat lastig vonden.

Blijf op de hoogte

Vul je e-mailadres in en lees als eerste onze blogs over Moodle.

Voeg je bij 398 andere abonnees