Betalen voor toegang tot een cursussectie of activiteit met CoursePayments

  • Moodle tips
  • >
  • Betalen voor toegang tot een cursussectie of activiteit met CoursePayments

Er gebeurt de laatste tijd veel op het gebied van CoursePayments. Zo introduceerden we de mogelijkheid om Algemene Voorwaarden toe te voegen en het versturen van de factuur aan speciale emailadressen.

Vandaag maken wij bekend dat er een aanvullende plugin beschikbaar is die samenwerkt met CoursePayments. De plugin maakt het mogelijk om betaling te laten doen voor een Moodle cursus sectie of een losse activiteit. Het is hiermee nu mogelijk om een cursus gratis aan te bieden via zelfaanmelding maar onderdelen in die cursus pas beschikbaar te maken na betaling. Je kunt daarbij denken aan het betaald aanbieden van een toets of certificaat.

De aanvullende plugin is een zogenaamde ‘beschikbaarheidrestrictie‘ die vanuit ‘Beperk toegang’ aan zowel secties als losse activiteiten kan worden toegevoegd. CoursePayments zelf moet in uw Moodle omgeving aanwezig zijn maar hoeft niet op cursusniveau ingeschakeld te staan. De aanvullende plugin kunt u hier rechtstreeks downloaden en is ook te vinden op de pagina van Coursepayments.nl onder Download.

Blijf op de hoogte

Vul je e-mailadres in en lees als eerste onze blogs over Moodle.

Voeg je bij 1.869 andere abonnees
Hand click
Nieuws en tips over Moodle

Ontvang van elke blog die wij schrijven een notificatie op je e-mailadres, zodat je goed op de hoogte blijft over Moodle.
Afmelden is altijd mogelijk.

Voeg je bij 1.869 andere abonnees