Hoe activeer ik Global Search in Moodle?

In Moodle 3.1 is Global Search geïntroduceerd als nieuwe functionaliteit. Maar gezien een aantal vragen die onze afdeling Customer Services krijgt, bestaat er onduidelijkheid over hoe Global Search binnen Moodle geactiveerd kan worden. Daarvoor eerst een wat context.

Moodle heeft ervoor gekozen om Global Search te implementeren als een webservices. Dit betekent dat de zoekfunctionaliteit zelf niet binnen Moodle aanwezig is. Er zijn externe zoekmachines zoals Solr nodig om Moodle te doorzoeken en de zoekresultaten weer te geven. Zonder een externe zoekmachine werkt Global Search niet.
Zie voor informatie de site docs.moodle.org/31/en/Global_search. Moodle heeft zelf wel een blok ‘Global Search’ ontwikkeld, maar deze is nog steeds afhankelijk van een externe zoekmachine.

Een Moodle site indexeren met alle cursussen, beschrijvingen van activiteiten en de inhoud van activiteiten zoals forum, boekmodule, woordenlijst en wiki, is een intensief proces en vergt een aparte server om dit proces goed te laten draaien. Pas als dit geregeld is, kan je global search gaan activeren in jouw Moodle site.

Hieronder staat een video uit mei 2016 van Moodle HQ over het zoeken in een Moodle site.

Blijf op de hoogte

Vul je e-mailadres in en lees als eerste onze blogs over Moodle.

Voeg je bij 1.888 andere abonnees
Hand click
Nieuws en tips over Moodle

Ontvang van elke blog die wij schrijven een notificatie op je e-mailadres, zodat je goed op de hoogte blijft over Moodle.
Afmelden is altijd mogelijk.

Voeg je bij 1.888 andere abonnees