Avetica, Moodle Premium Partner

Plaats Moodle blokken in een webpagina met Poster

  • Moodle tips
  • >
  • Plaats Moodle blokken in een webpagina met Poster

De blokken in Moodle zijn een handig hulpmiddel om extra informatie te geven aan deelnemers en docenten. Maar de blokken kan je alleen aan de zijkanten van de cursuspagina, het dashboard en de homepage plaatsen.  Ten minste, dat weten we tot nu toe.

Ontwikkelaar David Mudrák heeft de module Poster ontwikkeld en hierbij een leuke en onbekende feature binnen Moodle gebruikt. Als de module Poster hebt toegevoegd aan je cursus, heb je een webpagina tot je beschikking waar je allerlei blokken kan toevoegen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het HTML blok, de kalender, laatste nieuws, binnenkort, etc.

Het grootste voordeel is dat je op één overzichtpagina allerlei informatie kan tonen, zonder dat je de cursuspagina onnodig vervuild met blokken. En waarvoor kan je Poster goed inzetten? Denk maar aan:

  • dashboard van je samenwerkingsproject (kalender, deelnemers, projectdoelstellingen, etc.)
  • cursusinformatie (kalender, contactgegevens docent, handleidingen, FAQ, etc.)
  • onderzoeksproject (doelen, methodieken, commentaren, etc.)

Poster is geschikt voor Moodle versie 2.7 t/m 3.1.

Hand-click.svg

Moodlemoot 2024

Heb jij je al ingeschreven voor hét Moodle event van het jaar?