Avetica, Moodle Premium Partner

Voorwaardelijke profielvelden in Moodle

Dat je in een Moodle cursus bronnen en activiteiten wel of (nog) niet kan tonen met behulp van voorwaardelijke toegang, is bekend. Maar dat je dit ook kan met profielvelden van gebruikers in Moodle, lees je vast voor het eerst.

Met de plugin Conditional field krijg je veel meer optie bij het dropdown menu in de profielvelden van Moodle. Op basis van eerdere selecties kan je een bepaald profielvelden wel of niet tonen.

Dit geeft je de mogelijkheid om dynamische profielvelden te maken. Maar wellicht nog belangrijker: je kan nu ook dynamische registratiepagina’s maken. Bij het registreren van een nieuw account in Moodle kan je namelijk extra profielvelden op dit formulier opnemen. Een andere leuke functie is dat je een bepaald veld verplicht kan maken op basis van een eerdere selectie.

Bijvoorbeeld: je bent lid van een sportvereniging en je mag via Moodle nu ook instructielessen volgen. Bij het registeren op de Moodle site van die vereniging geef je aan dat je lid bent en daarna ben je verplicht om je lidnummer in te geven.

 

De Moodle plugin Conditional field is beschikbaar vanaf versie 2.9.

Hand-click.svg

Moodlemoot 2024

Heb jij je al ingeschreven voor hét Moodle event van het jaar?