Esri na 10 jaar nog steeds enthousiast over Moodle

Over Esri

Kaarten verbinden mensen, waar ze ook zijn. Door te werken met dezelfde kaart heeft iedereen hetzelfde beeld. Het is de ambitie van Esri dat organisaties zichzelf slimmer kunnen maken met geo-informatie en ons geografisch informatiesysteem (GIS). Daarvoor heeft Esri het ArcGIS-systeem ontwikkeld en is hiermee wereldwijd marktleider. In Nederland werken meer dan 35.000 gebruikers bij ruim 1.000 Nederlandse organisaties met ArcGIS. Al deze gebruikers moeten opgeleid worden om de software goed te gebruiken.

Opleidingen Esri

Om het opleiden van de duizenden gebruikers per jaar effectief te doen, zocht Esri in 2011 naar een goed en flexibel LMS. Het doel van Esri was en is om met behulp van e-learning het aanbod te flexibiliseren, efficiënter te werken en meer klantenbinding te bewerkstelligen om zo haar doelgroep beter van dienst te kunnen zijn. Esri beschikte al over opleidingen die vertaald werden naar digitaal didactisch verantwoorde e-learningmodules. Esri wilde dit tevens zoveel mogelijk zelf doen en zocht een partner die haar in dit ontwikkelproces kon ondersteunen.
Na een selectieproces werd Moodle als leermanagementsysteem gekozen en Avetica als partner.

Wybren Raap, training content manager bij Esri Nederland

Na meer dan 10 jaar gebruik is het bedrijf uit Rotterdam nog altijd enthousiast over Moodle. Wybren Raap, al bijna 25 jaar training content manager bij Esri, zegt hier het volgende over:

‘Moodle biedt ons nog steeds wat geen
enkel ander LMS kan bieden’

Implementatie Moodle

De implementatie begon met het installeren van Moodle en het ontwikkelen van een thema in de huisstijl van Esri. Avetica trainde de cursus ontwikkelaars, docenten en beheerders, gevolgd door didactische workshops. Door de inhoudelijke expertise van Esri en de expertise van digitale didactiek en Moodle van Avetica werden in korte tijd meerdere cursussen ontwikkeld die Esri daarna zelf kon onderhouden.
Tevens werd Moodle gekoppeld aan het cursusadministratiesysteem zodat er geen extra gebruikersbeheer uitgevoerd hoeft te worden. Na al deze jaren functioneert deze opzet nog steeds goed.
Esri is gestart met versie 1.9 van Moodle en zal dit jaar naar 4.1 geüpgraded worden.

Security en continuïteit

Moodle wordt elke werkdag gebruikt tijdens de opleidingen. Dit betekent dat de leeromgeving altijd beschikbaar moet zijn en als er iets aan de hand is, er snel geschakeld kan worden met de supportdesk. Avetica heeft die ondersteuning de afgelopen jaren goed kunnen bieden. De laatste jaren zijn de eisen met betrekking tot AVG en informatiebeveiliging toegenomen en ook de Moodle site kwam onder het vergrootglas van de afdeling security te liggen. De maatregelen die Avetica heeft genomen met ISO 27001, de ISAE 3000 rapportage en het applicatiebeheer geven Esri het vertrouwen dat hun Moodle site bij Avetica in goede handen is.

Esri - ArcGIS systeem opleidingsdag
Esri Nederland

Moodle biedt ons nog steeds wat geen enkel ander LMS kan bieden

Wybren Raap
Training content manager
Hand click
Nieuws en tips over Moodle

Ontvang van elke blog die wij schrijven een notificatie op je e-mailadres, zodat je goed op de hoogte blijft over Moodle.
Afmelden is altijd mogelijk.

Voeg je bij 1.856 andere abonnees